Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
På Rudskogen Næringspark er det ledige industritomter med høyteknologiske bedrifter som nærmeste naboer. Et drøyt kvarters kjøring fra E6, har Rudskogen Tomteselskap 200 mål ferdigprosjektert areal, pluss ytterligere 200 mål til disposisjon. Tomtene kan seksjoneres etter behov.

Østfold har en rekke teknologiske bedrifter og oppsiktsvekkende mange har etablert seg på Rudskogen midt mellom Sarpsborg og Rakkestad. Årsakene kan være flere, men en av hovedgrunnene er gode kommunikasjoner til både Europaveier og havner. Næringsparken er som skapt for transportkrevende virksomhet.

Næringsvennlig kommune

- Vi etablerte oss her i 2012 og trives i et aktivt miljø, der det er stor aktivitet hver eneste dag. Det er totalt mer enn 200 arbeidsplasser allerede på Rudskogen i dag.

Med Rudskogen Motorsenter og NAFs øvingsbane et steinkast unna, er det til tider mye folk i området. Vi legger også stor vekt på god kommunikasjon, da vi ofte er avhengig av større transporter av våre produkter ut til både europavei og havn, sier administrerende direktør Sigurd Slåttland i bedriften Slåttland AS. Bedriften har nærmere 60 ansatte og Slåttland trekker frem Rakkestad som en næringsvennlig kommune å drive virksomhet i.

Jernbane og taxifly

- I tillegg er det god tilgang på kvalifisert arbeidskraft i regionen. Det er mye god kompetanse i nærområde og dessuten ligger næringsparken i et lite støysensitivt område. Det er også kun 15 minutter til Sarpsborg, og cirka det samme til E 18. Med den fremtidige utbyggingen av dobbeltsporet gjennom Østfold, vil dette også være attraktivt for næringslivet. I tillegg er det flere som jobber med å etablere taxiflyvninger fra Rakkestad Flyplass, som ligger bare 10 minutter unna, fortetter Slåttland.

På solid grunn

Knut Stubberud i Rudskogen Tomteselskap, forteller at hoveddelen av området ligger på fjell, og at det dermed er faste og stabile forhold for nær sagt all slags virksomhet. Tomtene selges enten som råtomter eller ferdig opparbeidet etter behov.

Tomtene er regulert fra 4 til 40 mål, men dette er bare et utgangspunkt, og alt kan både deles og slås sammen etter behov. Det er også et eget biovarmeanlegg i tilknytning til området, og dette skal dekke varmebehovet for de som etablerer seg her. Dette er både miljøvennlig og en bærekraftig løsning, fortsetter Stubberud.

Kommunens satsingsområde

Gode industritomter er ettertraktet i regionen, og Rudskogen Næringspark kan faktisk tilby de eneste ledige tomtene i kommunen akkurat nå.

- Kommunen ser på Rudskogen som satsingsområdet for industri, noe som også gjenspeiles i kommunikasjonen med både byråkrater og politikere. Det er korte beslutningsveier og høyt under taket, sier Sigurd Slåttland. Han legger til at både Rakkestad Næringsråd og kommunen er viktige støttespillere for Rudskogen Tomteselskap.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

FREDRIKSTAD: Vil du bo landlig, men sentralt er en av de nye leilighetene på Treskjæråsen på Kråkerøy i Fredrikstad Kommune noe for deg.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Bravida på Jessheim er inne i en god periode. Nylig sikret de seg en viktig kontrakt verdt 25 millioner kroner i første byggetrinn.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24