Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
- Billoppretter og billakkerer er morsomme yrker enten du er kvinne eller mann. Det sier Rebecca Schibstad, daglig leder Marianne Dahlmann og Monica Halvorsen hos Moss Billakkering AS.

Den tradisjonsrike bedriften på Høyden er ganske unik med tre kvinnelige ansatte i et bilskadesenter. Daglig leder Marianne Dahlmann har vært med helt siden starten i 1990 og har opplevd store forandringer i arbeidsdagen. Rebecca Schibstad og Monica Halvorsen er begge født med litt slipestøv i håret, noe som nok har påvirket yrkesvalget.

- Faren min var billakkerer, og selv om jeg først utdannet meg innen helse, innså jeg raskt at det var feil vei å gå. Nå har jeg fattet stor interesse for dette faget, og for meg er det lakkering av biler som gjelder fremover. Jeg kan ikke tenke meg noe annet, sier Rebecca.

Yrke for alle

Monica, som er Mariannes datter, valgte å utdanne seg til profesjonell musiker. Hun utøver fortsatt dette yrket også, men den arvelige belastningen ble til slutt så stor at hun valgte å lære seg biloppretting.

- Har alltid vært interessert i å reparere og nå kan jeg ikke tenke meg noe annet. Dette er et yrke for alle, sier 24-åringen. Hun er ikke helt innstilt på å ta over som bedriftsleder etter moren riktig ennå.

- Jeg har gått i lære her i halvannet år og har mye igjen før jeg kan dette yrket. Den prosessen skal gjennomføres først, sier hun.

En god miks

Marianne Dahlmann styrer i dag distriktets største bilskadesenter med ni ansatte. Enkelte ganger leker hun med tanken om et bilskadesenter med kun kvinnelig ansatte, men innser også at det er fornuftig med en blanding på arbeidsplassen.

- Markedsmessig kunne nok det vært en suksess, men det virker som vi har en god miks i dag. Kvinner og menn har ulike egenskaper, og det forsøker vi å utnytte. Vi ønsker likevel å ansette flere kvinner for å oppnå enda bedre balanse. 

Lønnsomt for kunden

Moss Billakkering AS er i dag eid av Volvoforhandleren Bilbutikk1 i Moss, men er likevel frittstående og tar imot alle typer kunder. I løpet av 2017 er det et mål å bli Volvo-sertifisert bilskadesenter. Arbeidet med å innrede en egen takseringshall er i gang, og når alle kurs er gjennomført skal senteret opp til «eksamen».

- Vi er spesialiserte på Volvo og det kommer vi til å fortsette med. Men vi tar like gjerne imot privatkunder, uansett bilmerke og uansett størrelse på jobben. Vi har opparbeidet oss god kompetanse på å vurdere skader og hvilke tiltak som må gjennomføres. I dag er det ofte utskifting av enkeltdeler i stedet for oppretting. Vi vurderer alltid hva som er mest lønnsomt for kunden og gjennomfører det til avtalt tid og pris, sier Marianne Dahlmann.

 

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: HP Hovelsen Bygg-Entreprenør er i gang med byggingen av de første leilighetene på Borgenhaugen. Totalt skal det bli 160.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24