Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Skade og Lakk AS i Fredrikstad har bevisst satset på teknologi og IT-løsninger de siste årene.Det har gitt bedre produksjonsflyt, mindre feil og dermed mer fornøyde kunder.

- Det siste tilskuddet er et automatisk blandesystem for billakk. Når bilen ankommer verkstedet blir lakken målt med en avansert data skanner som viser lakkens oppbygging. Data fra skanner overføres direkte til blandeverket "Daisy Wheel" som produserer nøyaktig samme fargenyanse en bil har, også hensyntatt alder og falming. Det gjør fargelikheten så nøyaktig, faktisk opp til 95 prosent, at det kan være vanskelig å oppdage forskjell med det blotte øyet, sier daglig leder Trond Furuli. Han har hatt fokus på IT og utvikling av bedriften i mange år.

Vil ligge i front

- Vi må hele tiden stille oss spørsmål om vi er flinke nok. Er det ting vi kunne gjort bedre, eller er våre konkurrenter i ferd med å ta oss igjen? Slike spørsmål er det viktig å stille seg kontinuerlig for å ligge i front, slik vi gjør i dag, sier Furuli. Hans karosseri- og lakkeringsverksted er blant de største i landet og omsatte i fjor for 50 millioner kroner. 7 av 10 biler som repareres eller lakkeres er solgt fra de tre eierne Bertel O Steen, Dahles Auto og Bilbutikk1. Resten konkurreres det om på det åpne markedet. Da er det pris, kvalitet og leveringshastighet som gjelder. Avanserte systemer er derfor alfa og omega for Skade og Lakk AS.

Papirløst verksted

- Vi var først i bransjen med papirløst verksted. Det betyr at alle i produksjonen nå jobber på en iPad eller pc, og vi slipper å ha en mengde dokumenter og løse lapper flytende. Dette var en revolusjon for oss da vi implementerte dataverktøyet ProcessManager for cirka fem år siden. Vi har tross alt opptil 80 biler i produksjonsflyt samtidig, og da gjelder det å ha oversikt, sier Furuli. Han opplevde en halvering av papirforbruket den første formiddagen systemet var i drift. Mens det tidligere fulgte med 8-15 papirsider med hver enkelt bil, er tallet i dag 0. Investeringen var spart inn i løpet av kort tid da det ga hele organisasjonen 100% oversikt til enhver tid.
- Uansett systemer er det likevel de ansatte som er kvaliteten og hjertet i en bedrift. Slik er det hos oss på alle avdelinger, sier Furuli.

Bygger nytt

Skade og Lakk har i dag moderne lokaler på Råbekken, men det begynner å bli trangt om plassen. Derfor er det bestemt å bygge et flunkende nytt anlegg i Smørbøttaveien ikke langt unna dagens verksted.
- Vi gleder oss til å flytte inn i 2 500 kvadratmeter nye lokaler om halvannet år. Det vil gi hele organisasjonen et kraftig boost.

Fikk du med deg denne?

LØRENSKOG: - Vi tar alle transportoppdrag, enten det er smått eller stort, sier Finn Erik Kalnæs i Lørenskog Distribusjon og Lager AS.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24