Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Pöyry i Sarpsborg satser på byggeteknikk og prosjektledelse. Nå har de ansvar for prosjekteringen av SA-bygget i Sarpsborg. - Prosjektet er både spennende og innovativt, sier Adm. Direktør Jon Julsen fra Pöyry Norway AS.

Pöyry har startet en nytt foretningsområde innen byggeteknikk og prosjektledelse i Pöyry.
Konsulent og ingeniørselskapet med sitt norske hovedkontor i Sarpsborg har vokst med 20 prosent det siste året. Den nye avdelingen for byggeteknikk og prosjektledelse ble startet i 2017, men er allerede involvert i tre større prosjekter. Nå sørger de for prosjekteringen når PEAB bygger om det tidligere SA-bygget til leiligheter.

Skannet bygningen

- Vi har ansvaret for prosjektering av det bygningsmessige, bærekonstruksjonene, lyd, brannsikring og detaljering av arkitektur. Det er et innovativt prosjekt i den forstand at hele bygningen er laser skannet på forhånd og vi bruker BIM med 3D-modulering for å styre prosjektering og planlegging av tekniske løsninger for prosjektet. Det gjør at alt det bygningsmessige er kjent på forhånd og de ulike faggruppene får komme til i riktig rekkefølge på en effektiv måte, forteller Nils Vikhals fra Pöyry.

Ansvar helt til slutt

- Pöyry har ansvaret for prosjektet fra rammetillatelsen ble gitt og til den siste ferdigattesten er klar. Det er imidlertid andre arkitekter som har designet selve bygget, sier arkitekt og ingeniør Nils Vikhals, som også bistår med prosjektledelse i prosjektet.
Pöyry har også sikret seg jobben med prosjektering av en mindre ombygging av Sentrum Scene i nabobygget.

Allsidig ingeniørfirma

Pöyry er et allsidig ingeniørfirma og et av verdens største konsulentfirmaer.
Rådgiverselskapet leverer også tjenester innen industri og kommunalteknikk og har ingeniører innen fagfeltene maskin og prosess, elektro og automasjon, VA – kommunalteknikk, infra, geoteknikk og geologi. Oppdragene varierer fra ombygginger og vedlikehold til planlegging, prosjektering og idriftsettelse av komplette prosjekter i Norge og utlandet. Selskapet Pöyry Norway AS tilhører det finske moderselkapet i konsernet Pöyry Plc, som har over 6000 ansatte i 49 land.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: - Vi startet opp 1. januar 2016 og har fått en god start som gir oss grunnlag for sunn vekst. Det sier daglig leder Espen Spondalen (til venstre) i Thermo Control Øst AS i Fredrikstad.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24