Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
I første omgang vil ikke kundene merke mye, men med tiden vil Skanska Industrial Solutions tilby et bredere spekter av tjenester enn bare asfalt og asfaltering. Selskapet byttet navn fra Skanska Asfalt 29. september i år.

Skanska Industrial Solutions er en nordisk enhet i Skanska-konsernet som jobber med løsninger og har en industriell produksjon av ulike produkter. I Norge er det per i dag asfalt og bergmaterialer som utgjør leveransen, mens selskapet i resten av Norden også tilbyr betong, infraservice og maskinutleie.

Bredere tjenestespekter

- Skanskas målsetting er å ta ut synergier mellom virksomhetene i Norden, og da vil det neppe overraske noen om også den norske avdelingen vil tilby samme tjenester som i de andre landene. Vi vet ikke når dette vil skje, men Skanska har ambisjoner om å bli ledende i Norden innen dette feltet. For våre kunder betyr dette at de vil få tilgang til et mye bredere spekter av tjenester og kunne handle flere produkter på samme sted, sier distriktssjef for Østfold ved Skanska Industrial Solutions i Halden, Jarle Megaard.

Eget pukkverk

Bergverksvirksomheten til Skanska Industrial Solutions i Norge er under oppbygging, og foreløpig har de en massehåndteringsterminal på Fornebu. På sikt er målet å ha pukkverk i tilknytning til alle asfaltfabrikkene, også i Halden. Dette målet skal nåes både gjennom organisk vekst og eventuelle oppkjøp.

- Vi vet foreløpig ikke hvordan dette skal gjennomføres og vi kjøper fortsatt det vi trenger av pukk fra nabobedriften NorStone, sier Megaard. Tenker her å si at vi har et godt samarbeide med Norstone i DK Østfold som vi håper fortsatt samarbeide med i årene fremover.

Økt kapasitet

Skanska har bygd om asfaltverket i Halden i løpet av året og har dermed økt produksjonskapasiteten. Vanligvis gjennomføres kun omfattende vedlikeholdsarbeid i den stille vinterperioden, men denne gang ble det en større overhaling og forbedring.

- Vi hadde en ganske rolig start på 2017 frem til mai, da det normaliserte seg igjen. I høst har vi merket en kraftig økning, og det virker som om mange nå vil gjennomføre sine asfalteringsprosjekter før kuldeperioden kommer. Det ser ut til at den høye aktiviteten vil vare ut i desember, og det er positivt for oss, sier Megaard.

Fokus på miljø

Tidligere i år hadde Skanska i Halden kontrollbesøk fra Fylkesmannens miljøvernavdeling, og det med svært godt resultat.

- Det dreide seg om et par mindre anmerkninger i forbindelse med støymåling, men dette var løst på et par dager. Vi har alltid sterkt forkus på HMS og miljø for å følge opp vår ISO 14001-sertifisering, sier Megaard.

Skanska har også mål om å være klimanøytrale innen år 2050 og å bli ledende innen klimaspørsmålet. Noe som også setter klare mål til kontinuerlige forbedringer og løsninger.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

KRÅKERØY: Planlegger å utvide til 4–5 ansatte, ordrebøkene er allerede fulle!

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24