Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Når Møller Bil i Fredrikstad selger en ny bil ender finansieringen opp med en leasingavtale for 8 av 10 kunder.

-Vi merker det i første rekke på modeller som Up!, E-Up, Polo og Golf, forteller VW-ansvarlig hos Møller Thomas A. Andersen til f-b.no.Fredrikstad mest solgte bilmodell er VW Golf, til tross for en liten tilbakegang i forhold til fjoråret. Golf kom i en betydelig oppgradert utgave i 2012, som nok har innvirkning på etterspørselen. I hele 2013 ble det registrert 131 nye Golf.

Mange bestillinger

Forhandleren har store forventninger til årets salg, ikke minst fordi den mye omtalte eGolf lanseres i sommer. Importøren har som målsetting å selge rundt 2 500 elektrisk drevne Golf inneværende år. I skrivende stund har importøren notert over 1 900 bestillinger og 1 250 inngåtte kontrakter på landsbasis.

Kan lønne seg

Det kan lønne seg å lease fremfor å ta et banklån, selv for privatpersoner, i følge en beregning nettstedet dinside.no har foretatt. Det spesielle med leasing er at alle tjenester man kjøper gjennom leasingselskapet blir pålagt moms, også årsavgiften, men selv med dette i beregningen blir flere biler billigere å lease enn å kjøpe. Det er ikke bare prisen på lånet som er avhengig av det generelle rentenivået. Den månedlige leasingprisen vil også stige dersom renten går opp, i et slikt tilfelle vil avstanden mellom leasing og leie bli mindre.

Leieprisen kan gå opp

– Privatleasing er nok ekstra populært nå som rentene er lave. I perioder med høyere rente vil leieprisen gå opp. Med en lånefinansiert bil får man selv rentefradraget, og dermed går regnestykket ofte i favør eie fremfor leie, har direktør i Finansieringsselskapenes Forening Jan Fredrik Haraldsen tidligere uttalt til DinSide.

Fikk du med deg denne?

Moelven Modus gir deg fleksible løsninger og god økonomi på lang sikt.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24