Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

- Godt utdannede ledere vinner kampen om de beste medarbeiderne i fremtiden. Det sier administrasjonsdirektør Åshild Egerdal i Statens Landbruksforvaltning.

Hun foreleser innen organisasjonspsykologi og personalledelse for næringslivsledere ved Høgskolen i Østfold.

- Kampen om den beste kompetansen blir ikke lettere i årene som kommer, og gode ledere vil være attraktive for de beste kandidatene. Derfor gir den typen kompetanse man tilegner seg gjennom høyskolens studier et klart fortrinn i arbeidsmarkedet. Flinke folk får lyst til å jobbe med gode ledere, sier Egerdal.

Viktig fagperson

Hun er opprinnelig fra Sarpsborg og har en solid bakgrunn fra ledelsesfag. Før hun tok plass i direktørstolen i SLF jobbet hun som leder på ulike nivåer i Skatteetaten, Helfo og fylkeskommunen blant annet.

- Det er viktig for oss å kunne tilby en fagperson som Åshild Egerdal til næringslivet, sier førstekonsulent Antonella Serrano-Fladberg. – Hun bruker sine egne erfaringer fra arbeidslivet i forelesningene. Dette gir en helt annen verdi for studentene enn bare teoretisk kunnskap, sier hun.

Lønnsomme studier

- Alle som i dag jobber med mennesker på et eller annet plan har nytte av kunnskap innen både arbeidsrett, personalledelse og gruppepsykologi. En leder utøver ikke ledelse før det inngår i en samhandling med andre mennesker. Da er det viktig å vite hvilke mekanismer som er tilgjengelige og hva som skjer i den enkelte situasjon. Da får man til mye mer og medarbeiderne vil føle seg sett og godt behandlet. Derfor er studiene lønnsomme for de fleste ledere, sier Åshild Egerdal. Hun tror den relasjonelle kompetansen er undervurdert hos mange ledere i dag.

- Ja, det tror jeg. Men det finnes mange gode næringslivsledere i Norge, og det er viktig å huske på at en leder ikke kun skal jobbe med personalspørsmål og administrasjon. En leder har ansvar for at virksomheten fungerer og at man tjener penger, men et viktig verktøy for å få til dette er dyktige medarbeiderne. Det å ha relasjonell kompetanse kan rett og slett være et stort konkurransefortrinn sier Egerdal. En leder som er trygg på seg selv og har kunnskap om personalledelse, vil ofte bli opplevd som en god leder av medarbeiderne. 

Fra ulike nivåer

De som velger å studere organisasjonspsykologi, eller personaladministrasjon og personalledelse i SKUT-regi kommer fra ulike nivåer i samfunnet. I salen sitter som regel både næringslivsledere, offentlig ansatte, politikere, organisasjonsansatte og personer som ønsker en lederstilling i fremtiden. Det er både kvinner og menn og som regel er de mellom 30 og 60 år. Felles for dem alle er at de ønsker å bedre kompetansen innenfor de tre fagområdene.

- Sammensetningen er ofte en styrke, mener Åshild Egerdal. - Alle har ulik erfaring og den er viktig og skaper dynamikk i de diskusjoner vi har under forelesningene.

Du kan lese mer om hvilke deltidsstudier du kan ta på www.hiof.no/skut. Her kan du også melde deg på og sjekke hvor mange studiepoeng hvert studium gir.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

GJERDRUM: JoMek Sveis AS utvider virksomheten og har tatt over en rekke maskiner etter Dreie-Service Mek Verksted på Skytta.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24