Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Bjørnstad Bygg AS i Rakkestad velger alltid kvalitet og god service framfor rask fortjeneste. Det er noe av grunnen til at de har drevet virksomhet i Rakkestad siden 1930-tallet.

- Vi har alltid vært en lokal bedrift, med faste lokale kunder og både små og store oppdrag. Jeg er faktisk fjerde generasjon innehaver av firmaet, så vi er ingen døgnflue, sier daglig leder Odd Arvid Bjørnstad. Han tok over geskjeften i 2005 og i dag er de 11 ansatte. Nylig flyttet de inn i det såkalte Ringstadbygget like utenfor Rakkestad sentrum, et bygg de kjøpte i august i fjor. Etter ombygging skal lokalene få et både moderne og romslig preg. Totalt vil Bjørnstad Bygg disponere 120 av totalt 340 kvadratmeter. Resten leies ut til blant andre Best Pris og Myrvold Glass.

Mer prosjektering

Odd Arvid Bjørnstad registrerer at tegning og prosjektering tar stadig mer av arbeidsdagen. Tjenestene er etterspurt, og Bjørnstad tar konsekvensen av dette.

- Hittil har jeg vært alene på kontoret vårt om å jobbe med prosjektering og BIM (ByggInformasjonsModellering).  Vi ønsker å utvikle oss videre og øker derfor kapasiteten på dette området. En av våre mangeårige tømrere har nylig avsluttet treårig fagskole og går nå inn i en stilling som byggtekniker hos oss. Generelt satser Bjørnstad Bygg på kompetanseutvikling av egne ansatte. Til høsten skal blant annet alle i firmaet ta våtromssertifikat, sier Bjørnstad. Han opplever stor pågang fra både nye og tidligere kunder i disse dager.

Krever stolthet

- Vi har mange faste kunder som stadig ringer tilbake, samtidig som nye kommer til. Dessuten kjøper vi tomter, bygger boliger og selger de videre. Vi baserer driften på godt omdømme gjennom å levere den kvaliteten kundene ønsker og har krav på. Skulle det likevel bli noe galt, er vi lette å få tak i. Vi bruker bare lokale håndverkere, ja faktisk er det bare rakstinger på laget. Vi har satt oss som mål å være blant de beste i bransjen og da er yrkesstolthet nødvendig. Ingen blir ansatt hos oss hvis de ikke har det. Til gjengjeld får de lov til å bruke tid for å gjøre en skikkelig jobb. Slurv og halvgode løsninger er ikke noe for oss, sier Odd Arvid Bjørnstad.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: - Vi har fire ansatte via attføringsbedriften Delta og NHO-prosjektet «Ringer i Vannet». Svært vellykket og anbefales, sier daglig leder Jo Simensen i Optimera.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24