Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Håndtering av forretningskritiske dokumenter, i første rekke elektronisk faktura er den store årsaken til at Logiq vokser med 20 prosent hvert år.

Logiq er bare et 15 år gammelt selskap, men da Staten innførte krav om at alle inngående fakturaer måtte sendes elektronisk fra 1. juli 2012 skjøt selskapets EDI-virksomhet fart for alvor. Få leverandører til statlige virksomheter hadde kompetanse rundt dette og valgte å skaffe seg en samarbeidspartner, og mange valgte Logiq. Deres filosofi har alltid vært å gjøre hverdagen enklere for kunden. De skal kun måtte forholde seg til sitt eget interne system.

- Selv om EU jobber for at det skal innføres kun én standard for e-faktura er det lang vei frem, og i dag er det mange ulike løsninger på markedet. Det gjør at vi har mer enn nok å gjøre med å være aksesspunkt, eller vekslingssentral for de ulike standardene, sier markedssjef Harald Nitavskis.

Vedlikeholder varekataloger

Logiq ser på forvaltning av varekataloger som en naturlig forlengelse av handelsløsningene. I dag eier og vedlikeholder derfor Logiq varekataloger for byggebransjen i Sverige i tillegg til kataloger for ur og gull i Norge og Sverige samt kosmetikk, frisør, elektronikk og helsekost i Norge.

- Dette er viktige fokusområder for oss, sier Nitavskis.

Kundedager

I dag har Logiq 60-70 prosent av sine kunder i bryggebransjen. 4. – 5. september i år arrangerer Logiq kundedager på Festningen i Halden. Dit venter de mellom 50 og 100 gjester, fremst fra byggebransjen.

- Vi vil for første gang kjøre EDI/EHF-skolen under kundedagene. Her kan gjestene lære alt om hva en standard eller et format egentlig er og hvorfor det er nødvendig med våre tjenester for at dette skal fungere. Vi skal gjøre dette enkelt og forhåpentlig pedogogisk riktig, sier Harald Nitavskis.

Fikk du med deg denne?

Aer Faber AS på Spydeberg produserer kilometervis med rør, kanaler og annet utstyr til ventilasjonsbransjen i Østfold, Akershus og Oslo.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24