Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Håndtering av forretningskritiske dokumenter, i første rekke elektronisk faktura er den store årsaken til at Logiq vokser med 20 prosent hvert år.

Logiq er bare et 15 år gammelt selskap, men da Staten innførte krav om at alle inngående fakturaer måtte sendes elektronisk fra 1. juli 2012 skjøt selskapets EDI-virksomhet fart for alvor. Få leverandører til statlige virksomheter hadde kompetanse rundt dette og valgte å skaffe seg en samarbeidspartner, og mange valgte Logiq. Deres filosofi har alltid vært å gjøre hverdagen enklere for kunden. De skal kun måtte forholde seg til sitt eget interne system.

- Selv om EU jobber for at det skal innføres kun én standard for e-faktura er det lang vei frem, og i dag er det mange ulike løsninger på markedet. Det gjør at vi har mer enn nok å gjøre med å være aksesspunkt, eller vekslingssentral for de ulike standardene, sier markedssjef Harald Nitavskis.

Vedlikeholder varekataloger

Logiq ser på forvaltning av varekataloger som en naturlig forlengelse av handelsløsningene. I dag eier og vedlikeholder derfor Logiq varekataloger for byggebransjen i Sverige i tillegg til kataloger for ur og gull i Norge og Sverige samt kosmetikk, frisør, elektronikk og helsekost i Norge.

- Dette er viktige fokusområder for oss, sier Nitavskis.

Kundedager

I dag har Logiq 60-70 prosent av sine kunder i bryggebransjen. 4. – 5. september i år arrangerer Logiq kundedager på Festningen i Halden. Dit venter de mellom 50 og 100 gjester, fremst fra byggebransjen.

- Vi vil for første gang kjøre EDI/EHF-skolen under kundedagene. Her kan gjestene lære alt om hva en standard eller et format egentlig er og hvorfor det er nødvendig med våre tjenester for at dette skal fungere. Vi skal gjøre dette enkelt og forhåpentlig pedogogisk riktig, sier Harald Nitavskis.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Bauhaus Proff Service med utsalg i Vestby og på Liertoppen opplever stor pågang fra næringslivet.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24