Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Fremtidens studentleilighet, sosialbolig eller rett og slett en enkel bolig for unge og enslige, kan være basert på en vanlig ISO fraktcontainer.

Før sommerferien ferdigstilte Nordic Shelter AS i Fredrikstad den første utgaven med full isolasjon og utstyrt med gulvvarme, bad, vaskerom, balansert ventilasjon og veranda. Prisen på enheten skal ligge på under 400 000 kroner.

Det er gjennom det nystartede datterselskapet Nordic Modul AS de nye boenhetene skal markedsføres og selges. Interessen har vært stor både i Norge og utlandet og selskapet har store forventinger til mottakelsen i markedet.

 Utviklet i Østfold

- Boenheten på 26 kvadratmeter er basert på en helt vanlig ISO fraktcontainer av stål. Utviklingsavdelingen i Fredrikstad har tegnet og utviklet boenheten på bakgrunn av dette. Deretter har vårt produksjonsselskap Nordic Shelter Production i Tallinn innredet og produsert resten, alt i henhold til norske byggeforskrifter. Leilighetene kan brukes til studenthybler, sosialboliger, overgangsboliger og asylmottak. Containeren i seg selv har en estimert levetid på cirka 20 år i fraktsammenheng. Stillestående som bolig ser vi muligheten av å sette opp et bygg som har permanent perspektiv kombinert med flyttbarhet. Dette er en unik kombinasjon som gir helt nye muligheter til for eksempel å utnytte temporære tomtearealer, sier markedsdirektør Rolf Rasmussen, som har stor tro på produktet.

Trenger midlertidige boliger

Mangelen på studenthybler er stor i Østfold. Mens normen tilsier at det bør være hybler tilgjengelig for 20 prosent av studentene, ligger Østfold på 4 prosent. Med det er Østfold dårligst i landet.

- Resultatet av dette er at det blir få utenbys studenter som søker seg til Halden og Fredrikstad på grunn av mangel på bosted. Derfor er vi nå interesserte i ledige tomtearealer i byene der vi kan etablere flere studenthybler midlertidig. Skulle tomten bli solgt eller skal bebygges med andre løsninger i fremtiden, er våre containere enkle å demontere og flytte til annet egnet sted. Dette bør være en ideell løsning for alle, sier Rasmussen. Han ønsker derfor å komme i kontakt med eiendomsbesittere eller  –utviklere over hele landet for å diskutere mulighetene for å utnytte temporære tomtearealer.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Hansen Protection i Moss er mest kjent for å produsere overlevelsesdrakter, men produktspekteret er mye bredere.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24