Romerike

Næringsliv på Romerike: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Romerike:

Lauritz Fladby AS produserer cirka 2000 tonn grus- og steinprodukter hver eneste dag fra grusgropa på Jessheim. Den enorme mektigheten kan gi råstoff til produksjon i enda 50 år fremover.

Lauritz Fladby startet sin entreprenørvirksomhet med én betongbil i 1970. I dag er han involvert i flere selskaper og prosjekter, men grus- og steinproduksjon er hans hovedgeskjeft. Likevel har han fortsatt én betongbil som går i trafikk for Skedsmo Betong.

Grus og steinproduksjon startet Fladby med først i 1994 da han fikk forespørsel fra en grunneier om å starte foredling og produksjon. 10 år senere banket ytterligere grunneiere på døren og produksjonen ble utvidet. Nå sitter Lauritz Fladby AS med en mektighet på 200 mål og med anslagsvis 8 millioner tonn råstoff tilgjengelig.

Tilpasser seg markedet

Sammen med kona Sissel Margrethe Heen og ytterligere tre ansatte håper Fladby å kunne øke grus- og steinproduksjonen i takt med den voldsomme utviklingen som delvis er i gang, men også er ventet å øke ytterligere i Jessheim og Gardermoen-området. Selv er han styreleder i selskapet som bærer hans navn, men kjører fortsatt den voksne hjullasteren daglig.

– Jeg er nok arbeidsnarkoman, innrømmer han, og røper samtidig at han liker å jobbe litt i det stille med sine prosjekter.

– Det er mange om beinet i regionen, noe som har ført til pressede priser på grus og stein. Det gjelder å tilpasse seg markedet. Det har vi alltid gjort, sier Fladby.

Store kontrakter

Det er stor aktivitet i grustaket ved Gardermoen. Selskapet har tre hjullastere, én tippbil, én betongbil og eget knuseverk, men leier også inn to verk for å ta unna produksjonen. De siste årene har Lauritz Fladby AS hatt store kontrakter, blant annet i forbindelse med utbyggingen av E6 mellom Minnesund og Tangen. Daglig ble det kjørt ut 20 lass med bil og henger hver eneste dag under prosjektperioden. Nå er utbyggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen en av de store prosjektene. Fladby har betongprodusenten Unicon som leietaker inne på området, og leverer grus til produksjonen.

Sertifisert produksjon

– Vi er sertifiserte produsenter på alle områder og kan derfor levere godkjent grus og stein til betongproduksjon, asfalt og veibygging. Naturlig grus som vi leverer er dessuten av så god kvalitet at vi slipper å vaske den før leveranse, sier Sissel Margrethe Heen.

Selv om bedriften omsetter for mer enn 20 millioner kroner er hun eneste ansatte i administrasjonen.

Fikk du med deg denne?

Et fagbrev gir mange ringvirkninger på arbeidsplassen.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

SARPSBORG: Borg BHT bidrar til lavere sykefravær og godt arbeidsmiljø for 260 bedrifter i Østfold-regionen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24