Romerike

Næringsliv på Romerike: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Romerike:

Energiforbruk og miljø er to viktige faktorer når bygg og anlegg skal varmes opp.

– Vår ”grønne” byggvarme er et konkurransedyktig, CO2-nøytralt alternativ til den fossile varmen som tradisjonelt brukes i større byggeprosjekter eller til midlertidig oppvarming av bygg, sier Norsk Bios Henrik Kjæreng.

Stadig flere etterspør fossilfrie løsninger, og signalene fra myndighetene går i retning av strengere krav på dette området.

– Vi leverer både vannbåren og luft-til-luft varme basert på norsk bioenergi som varmekilde. Hvert pelletsanlegg leverer 500 kilowatt eller 150 kW og vi monterer flere anlegg når behovet er større.

Da de nye LHL-klinikkene ble reist på Gardermoen Campus hadde Norsk Bio tre pelletsanlegg gående, som leverte varme til den 37.000 m² store byggeplassen.

Grønt, men ikke dyrt

Selv om det grønne skiftet også treffer byggebransjen, er likevel pris ledestjerne, når innkjøp skal gjøres.

– Løsningene Norsk Bio leverer er i mange tilfeller billigere enn fossile alternativer. Det var viktig for oss å utvikle produkter og løsninger som ville være konkurransedyktige uansett hvor miljøfokusert markedet ble, sier Kjæreng.

Norsk Bios avanserte styringssystem gir en jevnere varmefordeling og temperaturen kan reguleres ved hjelp av fjernstyring. En positiv bieffekt av det vannbårne varmesystemet er at bygg tørker raskere. Dette skjer fordi viftekonvektorene, som blåser ut varmluft, gir en jevn og god varme uten fuktighet. Det gir også arbeiderne et bedre innemiljø i byggeperioden.

– Det er en totalpakke vi leverer. Den inneholder alt utstyr, opprigging, vedlikehold og justeringer underveis i byggeperioden. Målet er å tilby byggeprosjektet bekymringsfri varme under oppføring av bygget. Fyrkjelen demonteres etter avsluttet byggeperiode og flyttes til neste byggeprosjekt, forteller Kjæreng.

I løpet av 2018 vil Norsk Bio ha 20 vannbårne enheter og 30-40 luft til luft anlegg.

– De nye vannbårne anleggene blir fysisk enda mindre, men med samme effekt, og er ideelle for byggeplasser i byer, sier Henrik Kjæreng.

Veldig imponert

– Jeg har aldri sett et slikt anlegg i bruk tidligere og er veldig imponert, sier Patrick Svensson, som er anleggsleder hos Ø.M. Fjeld, en av Østlandets ledende byggentreprenører. Svensson har vært i anleggsbransjen siden han var 16 år, og roser Norsk Bios løsning.

– Anleggsbransjen er svært opptatt av miljø. Norsk Bios vannbårne varme er en stabil og smidig løsning, som enkelt justeres. Når behovet endrer seg gir vi beskjed, og Norsk Bio løser dette raskt, sier Svensson. 

 

Les Romerike

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Mitt Sentralbord AS på Hønefoss leverer personlig service gjennom sentralbordtjenester til bedrifter over hele landet.

Siste fra Østfold og Follo

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24