Vil skape flere grønne møteplasser

Sparebank 1 Østfold Akershus har støttet Miljøfestivalen i Moss helt siden Camilla Bache-Mathiesen fikk ideen for fire år siden. Nå ønsker de å utvikle festivalen med en hel dag tilegnet næringslivet. Målet er å skape flere grønne nettverk og møteplasser.

Lokalbanksjef Ida Andberg og fagansvarlig for bærekraft Lene Zimmermann Gjermundsen i Sparebank 1 Østfold Akershus kan ønske velkommen til en hel dag for næringslivet i bankens lokaler 25. august.

Festivalen har utviklet seg fra å være et folkelig event for mossingene til å få en tydeligere profil som markerer seg utover lokalregionen.

- Selve Miljøfestivalen arrangeres som vanlig i kanalparken, men Næringslivsdagen vil vi holde i vår egen kantine i banken, der vi har plass til cirka 100 påmeldte. Vi har allerede sendt ut invitasjoner og håper at 40-50 bedrifter vil melde seg på med et par deltakere hver.

- Selv mener vi at vi har sydd sammen et attraktivt program for dagen, for å gjøre bedriftene bedre rustet og gjøre bærekraft noe mer konkret. Blant annet skal Æra ha et kompetanse- og innovasjonskurs i bærekraft, forteller fagansvarlig for bærekraft Lene Zimmermann Gjermundsen i Sparebank 1 Østfold Akershus.

Etter kurset blir det lunsj med underholdning og litt mingling, før Petter Gulli avslutter med et inspirasjonsforedrag. Gulli er kjent som en av de mest underholdende og inspirerende foredragsholderne om bærekraft.

Viktig rolle

- Æra er forenklet sagt flinke til å operasjonalisere bærekraftstrategien gjennom et kunnskapsløft. Det ønsker vi at flere av våre samarbeidspartnere skal få muligheten til og mener et samarbeid med Miljøfestivalen er en fornuftig vei til dette, sier lokalbanksjef Ida Andberg.

Hun mener at flere bedrifter i mosseregionen er i behov av et nettverk for samarbeid om klima og bærekraftspørsmål.

- Som lokalbank har vi en viktig rolle i arbeidet med å utvikle samfunnet, og da føler vi også et ansvar for å skape slike arenaer. Vi ser at det kommer stadig nye krav som bedrifter må forholde seg til, og vi ønsker at de skal lykkes og oppleve en sunn vekst.

Nye nettverk

Samtlige bedriftskunder i banken er eller vil bli invitert til å delta på den spesielle næringslivsdagen 25. august, dagen er åpen for alle bedrifter som ønsker å melde seg på. Spesielt små- og mellomstore bedrifter kan ha nytte av både kurs og nettverksbygging for å møte morgendagens krav. Prisen er kun en symbolsk sum på 500 kroner, som går direkte til arrangøren av Miljøfestivalen, Grønnere sammen.

- Vi vil gi bedriftene inspirasjon og la folk møtes i nye rammer og etablere nye kontakter å samarbeide med. Håpet er at dette skal være starten på et viktig bærekraftsarbeid for flere mindre bedrifter som ennå ikke har startet denne reisen. I slik sammenheng er nye nettverk viktige.

Miljøfestivalen

Miljøfestivalen i Moss ble arrangert for første gang i 2019 med stor suksess og går av stabelen igjen 26. og 27. august, i tillegg til næringslivsdagen i Sparebank 1 Østfold Akershus 25. august. Påmelding til næringslivsdagen gjøres via pamelding.no eller miljofestivalen.com, og det er førstemann til mølla som gjelder.


Sparebank 1 Østfold Akershus

  Varnaveien 43e, 1526 Moss
  91 50 57 00
  sparebank1.no

{/show}