Nostalgi og innovasjon i skjønn forening

9. mars var det verdenspremiere på den mye omtalte Volkswagen ID.Buzz - Bilprodusentens første helelektriske flerbruksbil.

Regionens forhandlerne av nyttekjøretøy er vant til å samarbeide om å betjene kundene , med en god tone seg imellom. Her er alle på ett brett. Man kan lett kjenne igjen det klassiske designet på den nye ID.Buzz. Samtidig er den imponerende romslig.

Hvem har ikke ønsket seg en folkevognbuss? Nå er det mulig igjen, denne gangen som et stort og moderne kinderegg; De ikoniske designelementene er beholdt, samtidig som den er både romslig og miljøvennlig.

- Det er litt nostalgi over bilen. Mange har et forhold folkevognbussen som har vært solgt i vårt distrikt i flere tiår. Nå kommer den som nullutslippsbil, både som personbil og som yrkesbil. Det er mange som har satt seg på reservasjonsliste for denne nykommeren, forklarer Svein Kåre Haaland, daglig leder i Dahles Auto.

Verdenspremiere

9. mars var det verdenspremiere på den mye omtalte Volkswagen ID.Buzz - Bilprodusentens første helelektriske flerbruksbil. Få uker senere kunne Dahles Auto i Fredrikstad, som en av de første byene i verden, invitere kunder og skuelystne til en titt og prøvesitting. Mange lot seg friste.

- Ja, her har det vært fullt hus siden tidlig morgen. Det er mange som er nysgjerrige på denne spennende nykommeren. Det er også første gang vi får se den, annet enn på prototype-bilder. Og den er jo enda bedre enn forventet. Her er det mange begeistrede tilbakemeldinger, ikke minst på at den er så romslig, fortsetter markedssjef Harald Nordsæter.

Det har knyttet seg stor spenning til bilene, som kvelden før visning kom kjørende i en stor trailer, plassert ut for visning, for så og kjøres bort igjen ved stengetid.

Samarbeid

Eventet var et samarbeid mellom forhandlere av nyttekjøretøy i regionen, for å vise frem ID. Buzz og Cargo. Det er Dahles Auto Sarpsborg, Dahles Auto Halden, Dahles Auto Fredrikstad, Erling Rød og Nordlie Auto som sammen har fått i stand denne før-visningen, som Dahles Auto Fredrikstad var vertskap for.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Vi i Team Nytte i Østfold samarbeider godt, og det kommer til nytte for våre kunder. Måler er alltid å gi det beste tilbudet til våre kunder. Da er det ekstra hyggelig å få vist frem ID-Buzz så tidlig. Og enda bedre at så mange kom for å ta en titt, fortsetter Haaland.

Romslig femseter og varebil

Konseptbilen ID. Buzz vil by på det nyeste innen teknologi fra Volkswagen og vil leveres femseters elbil og en i varebilutgave. ID. Buzz vil på lik linje med ID.3 og ID.4 også bygges på den skalerbare batteriplattformen MEB, noe som åpner opp for en rekke muligheter og fordeler. Varebilen ID. Buzz Cargo kan tilpasses med løsninger og utvidelser for alle typer bedrifter. Varerommet er på rundt 2,2 x 1,7 meter og gir plass til to europaller. Du har en nyttelast på hele 650 kg. Ytterligere 100 kg kan plasseres på taket og du kan trekke en tilhenger på inntil 1000 kg. Som standard er førerhuset skilt fra lasterommet med en skillevegg med vindu. Det er senere også planlagt en lengre utgave med seks og syv seter og en for camping.

Stor interesse

Stadig flere ser behovet og fordelen ved å kjøre elektrisk. Noen av hensyn til miljøet, andre fordi kunder og samarbeidspartnere krever det.

- Vi opplever stor interesse fra næringskunder som ønsker en utslippsfri arbeidsbil. Stadig flere ser verdien av å kjøre utslippsfritt. Det skyldes nok flere forhold. De jeg snakker med fremhever kostnadsperspektivet ved å kjøre en nullutslippsbil og at det er et strategisk valg å kjøre klimavennlig, men også at stadig flere av deres kunder krever at aktørene bidrar til å kutte utslipp. Det gjør man definitivt med ID. Buzz som ikke barer kjører utslippsfritt, bilene leveres også klimanøytrale til sluttkunde. For oss er ID.Buzz vårt store inntog for å bidra til en fremtid med utslippsfri nyttetransport, avslutter Haaland. 


Dahles Auto

Sarpsborg, Fredrikstad, Halden, Råbekken

  www.dahles-auto.no

{/show}