Østfolds ledende nyttekjøretøysenter spisser kompetansen

Bertel O Steen Lastebil og Buss i Moss ble et rent Mercedes-Benz nyttekjøretøysenter fra høsten 2021. – Det gjør at vi retter all vår oppmerksomhet mot Mercedes-Benz og opparbeider enda mer spisskompetanse på dette merket, sier plassjef Christoffer Schilling.

Samtlige ansatte har vært med på prosessen som har ført til Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS Moss. Nå fokuserer de de helt på tunge kjøretøy fra Mercedes-Benz. (Foto: Privat)

Bertel O Steen Lastebil og Buss i Moss ble et rent Mercedes-Benz nyttekjøretøysenter fra høsten 2021. – Det gjør at vi retter all vår oppmerksomhet mot Mercedes-Benz og opparbeider enda mer spisskompetanse på dette merket, sier plassjef Christoffer Schilling.

Senteret i Moss ble landets andre under den nye tungbilenheten Bertel O Steen Lastebil og Buss AS i Norge. Prosessen som startet etter ferien 2021 førte til at avdelingen i Moss forlot Bertel O Steen Østfold AS og inngikk i den nye landsdekkende tungbilenheten. Dette har fjernet ledd mellom produsent og kunde, og den nye enheten har nå hånd om hele verdikjeden fra produsent til sluttkunde. Det betyr enklere prosesser og færre organisasjoner å forholde seg til for alle. Foreløpig er fire av totalt 18 tungbilsentre i Norge lagt inn under den nye organisasjonen, nemlig Jessheim, Sandefjord og Bergen i tillegg til Moss.

Fjerner ledd

I forbindelse med prosessen ble også Peugeot varebiler flyttet til Bertel O. Steens avdeling i Ryggeveien i Moss, slik at senteret nå rendyrker sitt fokus på Mercedes-Benz nyttekjøretøy, med salg av vare- og lastebiler.

- Varebil, lastebil og buss har for så vidt vært dominerende hos oss tidligere, ikke minst på verkstedet, men nå retter vi vår oppmerksomhet mot å utvikle et komplett nyttekjøretøysenter for Mercedes-Benz. Gjennom denne satsingen rendyrker vi virksomheten ytterligere og blir en dedikert næringskundeenhet. Vi får ende-til-ende-ansvar både på import og forhandlerdrift, og det skal gjøre det enklere å være kunde i Bertel O Steen Lastebil og Buss. Tradisjonelt har det vært tre ledd, nemlig importør, detaljleddet og forhandleren. Alt dette blir nå samlet i ett og gjør at vi i fremtiden kan få bedre pris- og tjenestetilbud til en samlet organisasjon og utvikle vår egen verdikjede og kundekonseptene i den retning vi ønsker, fortsetter Schilling.

Lever for lastebil

Han legger til at hele prosessen ble godt forankret i organisasjonen, og at alle ansatte har vært med fra starten.

- Vi var tidlig oppmerksomme på dette, og det ble nok en av suksesskriteriene til slutt. Vi har gode og trofaste ansatte som har vært med oss hele veien. Prosessen har vært krevende for alle, men nå kan vi holde hodet hevet og si oss fornøyde med gjennomføringen. Nå har vi i tillegg fått en sentral stab som er lastebilfolk. De puster og lever for lastebil, og det vil våre kunder merke fremover. Allerede nå merker vi et annet fokus og en sterkere «drive», sier Christoffer Schilling.

Skaper en vinnerkultur

Bertel O Steen Lastebil og Buss har en strategisk god plassering like ved E6 i Moss. De har ingen planer om å flytte på seg, men vil videreutvikle dagens senter. Utviklingen har vært god de siste årene, og til tross for et par spesielle pandemiår, har de klart å utvikle seg og opprettholde sin posisjon i markedet. Det er ingen tilfeldighet at senteret i Moss har blitt kåret til Årets Forhandler i Bertel O. Steen i både 2016, 2018, 2019 og 2020. Nå venter de spent på resultatet fra 2021.

- Jeg tror vi lykkes fordi vi har et godt samspill mellom salg, service og deler[PKA1] . Her er alle involvert og drar i samme retning. Vi samarbeider for å gjøre hverandre gode. Vi har klart å skape en vinnerkultur som gjør at vi ønsker å vinne hver eneste gang. Å være best er noe du har vært, så må du sette i gang på nytt. Det motiverer oss. 

Satser på lærlinger

Nyttekjøretøysenteret har en god miks av unge og erfarne blant sine 33 medarbeidere og satser fortsatt sterkt på lærlinger. De har 4-6 lærlinger inne til enhver tid og lykkes godt med å utvikle egne fremtidige medarbeidere.

- Vi samarbeider godt med skoler og deltar på messer for å sikre oss de beste kandidatene. Det har vi lyktes med hittil.

Citan klar til levering!

Bildet: Nye Mercedes-Benz Citan er allerede på plass i butikken, sier plassjef Christoffer Schilling og salgssjef varebil Arnfinn Moe (Foto: Per-Kr. Aasen).

Med kompakte ytre mål imponerer den nye varebilen fra Mercedes-Benz med god plass innvendig. Nå kan du prøvekjøre den hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss i Moss. Typisk for en varebil fra Mercedes-Benz er det suverene utseendet, det høye sikkerhetsnivået og robustheten. Nye Citan føyer seg fint inn i denne rekken.

- Det er viktig å understreke at vi driver like mye med varebil som før omstruktureringen, selv om  Peugeot er flyttet til Bertel O. Steens andre avdeling i Moss. Nå er vi et rent nyttekjøretøysenter som konsentrerer seg om produkter fra Mercedes-Benz. Der inngår også tre varebilmodeller, nemlig Citan, Vito og Sprinter, sier avdelingsleder Christoffer Schilling.

Nye elbiler

Mercedes-Benz kan dessuten tilby en romslig varebil med elektrisk drift gjennom sin eVito, som har en rekkevidde på hele 350 kilometer. Det betyr en fullverdig varebil med stor aksjonsradius. I tillegg har de store eSprinter med en rekkevidde på 155 kilometer, noe som gjør den til en perfekt varebil til ruter i bytrafikken. og i andre halvdel av 2022 kommer også eCitan på markedet.

 


Bertel O Steen Lastebil og Buss AS

  Solgaard Skog 11, 1599 Moss

  69 24 05 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.bos.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: