80 prosent velger leasing

80 prosent av kundene til Møller Bil velger å finansiere gjennom et leasingselskap.

Når Møller Bil i Fredrikstad selger en ny bil ender finansieringen opp med en leasingavtale for 8 av 10 kunder.

-Vi merker det i første rekke på modeller som Up!, E-Up, Polo og Golf, forteller VW-ansvarlig hos Møller Thomas A. Andersen til f-b.no. Fredrikstad mest solgte bilmodell er VW Golf, til tross for en liten tilbakegang i forhold til fjoråret. Golf kom i en betydelig oppgradert utgave i 2012, som nok har innvirkning på etterspørselen. I hele 2013 ble det registrert 131 nye Golf.

Mange bestillinger

Forhandleren har store forventninger til årets salg, ikke minst fordi den mye omtalte eGolf lanseres i sommer. Importøren har som målsetting å selge rundt 2 500 elektrisk drevne Golf inneværende år. I skrivende stund har importøren notert over 1 900 bestillinger og 1 250 inngåtte kontrakter på landsbasis.

Kan lønne seg

Det kan lønne seg å lease fremfor å ta et banklån, selv for privatpersoner, i følge en beregning nettstedet dinside.no har foretatt. Det spesielle med leasing er at alle tjenester man kjøper gjennom leasingselskapet blir pålagt moms, også årsavgiften, men selv med dette i beregningen blir flere biler billigere å lease enn å kjøpe. Det er ikke bare prisen på lånet som er avhengig av det generelle rentenivået. Den månedlige leasingprisen vil også stige dersom renten går opp, i et slikt tilfelle vil avstanden mellom leasing og leie bli mindre.

Leieprisen kan gå opp

– Privatleasing er nok ekstra populært nå som rentene er lave. I perioder med høyere rente vil leieprisen gå opp. Med en lånefinansiert bil får man selv rentefradraget, og dermed går regnestykket ofte i favør eie fremfor leie, har direktør i Finansieringsselskapenes Forening Jan Fredrik Haraldsen tidligere uttalt til DinSide.