Bertel O. Steen investerer i kompetanse og moderne lokaler

SARPSBORG: Bertel O. Steen forbereder seg på ytterligere vekst og investerer millioner i ansatte med spisskompetanse og nye, moderne lokaler.

Bertel O Steen i Sarpsborg har nylig flyttet inn i et toppmoderne og velutstyrt verksted. Snart kan daglig leder Ulf Richard Johannessen, salgssjef Knut Lervik og leder for ettermarked Tore Paulsen glede seg over en flunkende ny butikk også.
Bertel O Steen i Sarpsborg har nylig flyttet inn i et toppmoderne og velutstyrt verksted. Snart kan daglig leder Ulf Richard Johannessen, salgssjef Knut Lervik og leder for ettermarked Tore Paulsen glede seg over en flunkende ny butikk også.

Bertel O. Steen i Sarpsborg forbereder seg på ytterligere vekst og investerer millioner i ansatte med spisskompetanse og nye, moderne lokaler.I slutten av august blir det stor åpningsfest når Mercedes-, KIA- og Citroën-forhandleren innvier den nye butikken.

Stadig flere sarpinger velger en Mercedes-Benz når de skal bytte bil. Forhandleren på Sørli-Torget har derfor opplevd betydelig vekst, selv midt i anleggsperioden. Nå venter alle på den store åpningen i august.

- Ikke minst gleder jeg meg, sier den ferske salgssjefen Knut Lervik.

Han har mange år bak seg i Dahles Auto og er utdannet biloppretter og mekaniker. Men han la raskt vekk verktøyet og har jobbet som kundemottaker og salgskonsulent.

- Det er svært tilfredsstillende å få være del av den utviklingen vi ser hos Bertel O Steen nå. Det investeres stort, og jeg har bestemte planer om å bidra til å forsterke den gode trenden, sier Lervik.

Krevende prosess

- Vi er faktisk vekstvinnere for Mercedes-Benz i hele landet. Nå gleder vi oss over at Knut Lervik takket ja til å jobbe hos oss. Det har vært en lang og krevende prosess for å finne den rette personen til en så krevende stilling. Vi er sikre på at Knut vil løfte oss ytterligere. Ikke minst har han kompetanse og pondus til å forsterke oss innenfor varebilsegmentet. Det er dessuten viktig at nyansatte passer inn i gruppen, og Knut er en person som alle kommer overens med, ikke minst kundene, sier daglig leder Ulf Richard Johannessen.

En god velkomst

Varebil er et satsingsområde for Bertel O. Steen i tiden fremover. Når den nye butikken med en salgsflate på nærmere 1 500 kvadratmeter åpner vil utstillingen også omfatte full bredde av varebiler fra både Citroen og Mercedes-Benz. Ikke mange konkurrenter kan skilte med et så sterkt lag.

- Vi føler vi er står i en særstilling på dette området. Men selv med stor bredde av kvalitetsbiler er et i dag de personlige relasjonene som teller. Hele Bertel O. Steen har fokus på den gode velkomsten i butikken. Folk er ikke like opptatt av bilmerker som før, men legger mer vekt på mottakelsen, servicen og behandlingen de får. Er vi ikke gode nok der, forsvinner de fort til en annen forhandler, sier Knut Lervik.

En perfekt miks

Det nye bilsenteret vil få distriktets største utstilling av nybil, og de renoverte lokalene vil fremheve hver enkelt modell.

- Det blir åpent og luftig hele veien, og salgsflaten vil dekke det totale arealet vi tidligere disponerte med kontorer og verksted. Vi tror at det vil gi oss ytterligere fart fremover. Vi håper mange er nysgjerrige og besøker oss når vi åpner, så skal vi love å gi hver enkelt en god velkomst. Nå har vi flere ben å stå på, et ledende premium-merke i tillegg til Citroen og KIA. Det gir oss en perfekt miks, sier Ulf Richard Johannessen.

Topp utstyrt verksted

En stor del av investeringen i det nye Bertel O. Steen-senteret på Sørli-Torg er brukt på et splitter nytt verksted med dobbelt så stor kapasitet som tidligere. I lyse, rene og topp utstyrte lokaler tar godt utdannede mekanikere imot kunder fra hele regionen.

- Vi flyttet inn 29. mai, og alt fungerer knirkefritt. Det tar selvfølgelig litt tid å sette seg inn i nytt materiell og noen nye rutiner for de som jobber der, men alle gledet seg selvfølgelig stort til å flytte inn, sier Tore Paulsen, som er leder for ettermarked. Han understreker hvor viktig det er med kompetanse i dagens moderne bilverksted.

- Derfor har vi nå to diagnoseteknikere for Mercedes-Benz, en KIA-mester og en teknisk rådgiver for Citroen. Vi har med andre ord den beste kompetanse for alle tre merker, sier Paulsen.

10 løftebukker

Det nye verkstedet er på nærmere 700 kvadratmeter, har 10 løftebukker som heiser opp at fra den minste personbil til Mercedes-Benz Sprinter. I tillegg er det bygd ny vaskehall for maskinvask, som også tar større biler og til slutt et romslig dekkhotell for senterets kunder. Både vaskehall og dekkhotell har vært savnet av kunder og ansatte.

- Antall medarbeidere er også økt med to-tre mann som følge av utvidelsene. Vi er i sluttfasen med en lærling som vil få fast jobb, mens vi inngår avtale med en ny. Det er krevende å rekruttere i dag, og derfor er utviklingen av egne lærlinger viktig, sier daglig leder Ulf Richard Johannessen.

Best på service

- Bertel O Steen har alltid brukt store ressurser på kurs og videreutdanning av ansatte, og vi er ikke noe unntak. Det er ikke nok å kunne skru i dag, det krever mye mer og kravene endrer seg hele tiden i takt med ny teknikk og elektronikk, sier Tore Paulsen. Han legger til at både næringslivskunder og privatkunder har større forventninger til et verksted i dag.

- Derfor er personene som jobber der viktig. I dag er det service, kundebehandling og personlige relasjoner som gjør utslaget, og der ønsker vi å være best.

module 441}