Er dette fremtidens firmabil?

SARPSBORG: Nå kan du lease en romslig, kontorinnredet bobil hos Stamsaas Fritid til samme pris som en ordinær kassebil med grønne skilter.

Nå kan du lease en romslig, kontorinnredet bobil hos Stamsaas Fritid til samme pris som en ordinær kassebil med grønne skilter. Bilen er et prisgunstig alternativ for de fleste som ofte ferdes i bil på jobben.

Stamsaas Fritid bringer noe helt nytt inn på markedet for firmabiler. Det ser dyrt ut, men skinnet bedrar. Takket være lave avgifter på bobiler blir kostnadene ikke høyere enn for en vanlig leasingbil. Ofte blir det faktisk mye billigere. Selv om du får en liten «leilighet» til disposisjon med kjøkken, kokemuligheter, dusj, kjøleskap og de kontormaskinene du måtte ha bruk får. Selvsagt kan du utstyre bilen med trådløst nettverk også. Har du ansatte som reiser mye, kan vi love deg at dette blir godt mottatt. Selv kan du spare store beløp på overnatting og diett for dine ansatte. Bilen er også ypperlig som møterom når dine folk er ute på kundebesøk.

Glimrende møterom

- Vi har jobbet lenge med et tilbud som dette, men nå kan vi endelig tilby en løsning vi mener dekker behovet. Bilen er utarbeidet i samarbeid med den tyske produsenten, og her får man virkelig mye for pengene, sier daglig leder Morten Alex Myhre. Han har store forventninger til at mange bedrifter vil ta i bruk bobilen som arbeidsplass.- Vi kan tenke oss mange bruksområder for biler som dette. Ikke minst fungerer de godt som overnattingssted når man er på reise. Riktig utstyrt blir de også et godt fungerende møterom når man trenger det. Vi utstyrer bilen etter behov, med både nettverk, printer og prosjektor, sier Myhre.

Følgebiler og prosjektledere

Det åpner seg en rekke bruksområder i proffmarkedet, for eksempel som følgebil for tunge eller brede transporter.

- De som kjører tungtransportene er bundet av regelverket om kjøre- og hviletider. Ofte har de køye i bilen og kan sove og hvile der, mens sjåføren av følgebilen ikke har den muligheten. Det er ofte snakk om en vanlig varebil, som ikke er komfortable å sove i. Dermed må man oppsøke et overnattingssted med de kostnader det fører med seg. En bobil er også gunstig for andre mobile jobber, for eksempel for prosjektledere i bygge- og anleggsprosjekter. Det er et svært godt alternativ til brakkelivet.

Gunstig regnestykke

Som alternativ til dagens varebiler er en bobil av «kontortypen» både prisgunstig og svært praktisk i bruk. Årsaken til den gunstige leasingkostnaden er den tilsvarende lave engangsavgiften ved kjøp.

- Det kan være litt komplisert å forklare, men når man leaser en personbil er en stor del av prisen basert på at engangsavgiften til denne typen bil er høy, og at den belastes leietakeren i leasingperioden. Når denne avgiften er lav, forsvinner store deler av denne kostnaden i regnestykket, og restverdien blir høyere etter leasingperioden. For en arbeidsgiver med flere reisende er en bobilløsning genial, og vi venter egentlig bare på at markedet får øynene opp for dette og at henvendelsene til oss tar litt av, sier Morten Alex Myhre.

Stamsaas Fritid AS

  • Stamsaas Fritid As er et selskap i Stamsaas Company-gruppen
  • Røtter fra Johan Stamsaas Automobilforretning som begynte med bil i Sarpsborg i 1920
  • Startet med bobiler i 2001, og så i eget selskap fra 2006
  • Ett av Norges største bobilanlegg på Tunejordet i Sarpsborg og solid finansielt fundament, noe som gir muligheter til å inngå store avtaler mot alle leverandører, samtidig som de er helt uavhengig av en enkelt importør
  • Gjennom satsningen fra nye lokaler på over 4.000 kvm, i tillegg til 10.000 kvm utearealer, ønsker Stamsaas Fritid å befeste sin stilling som landets største 100 prosent bobilforretning.