Kraftig vekst for Mobile Follo

SKI: Mobile Follo forhandler Citroën, Honda og Hyundai, og hadde omsetningsøkning på rundt 45 prosent i 2017.

Steinar Lidre (til høyre) er ansatt som næringsselger og vil oppsøke bedriftene i regionen med informasjonsmateriell og gode tilbud på varebiler. Daglig leder Kim André Hoff (til venstre) er optimistisk med tanke på varebilsalget fremover.

Mobile Follo forhandler de tre merkene Citroën, Honda og Hyundai. Bilforhandleren i Ski hadde kraftig vekst i fjor med en omsetningsøkning på rundt 45 prosent. Nå vil daglig leder Kim André Hoff ta nye markedsandeler i varebilsegmentet.

- Vi har sterke varemerker i Citroën Berlingo og Citroën Jumpy, blant annet. Nylig ansatte vi en dedikert næringsselger, som vil ta seg av varebiler for håndverkere spesielt og næringslivet generelt. Vi er allerede gode på dette området, men skal forbedre oss ytterligere, sier Hoff.

Han kom inn som daglig leder sent i 2016. Siden da har pilene bare pekt oppover.

- Vi måtte ta noen grep og har innført en del nye systemer og rutiner for å være konkurransedyktige i markedet. Ingenting kommer av seg selv, men er ofte et resultat av hardt og systematisk arbeid.

Trimmer organisasjonen

Mobile Follo har nå 19 ansatte, men regner med å ha ytterligere to medarbeidere på plass om kort tid. For første gang skal bedriften ansatte en garantiansvarlig for alle de tre merkene. I tillegg kommer det en ny bruktbilsjef om ikke lenge.

- Vi skal fortsette å holde trøkket oppe og legger stor vekt på at alle skal bidra positivt. Vi er mange som er forholdsvis nye på huset og det tar noe tid å samkjøre og trimme en slik organisasjon. Men vi er på god vei og ser klare forbedringer hver eneste dag. Det vil også våre kunder nyte godt av, sier den daglige lederen.

Nye modeller

Citroën er et sterkt varebilmerke i Follo, og det er Berlingo som er volumselgeren. Kim André Hoff har imidlertid store forventninger den nye storebroren, Citroën Jumpy, som er en bil som til stor del er identisk med Toyota Proace og Peugeot Expert, men Jumpy har noe sterkere motor.

- Vi er også spente på den nye Citroën Berlingo som kanskje blir lansert mot slutten av 2018 eller i begynnelsen av 2019.

Ventetid på elbil

Bilforhandleren i Ski kunne solgt langt flere nye elbiler enn de gjør i dag. Etterspørselen og bestillingene er imidlertid flere enn det produsentene av både biler og batterier greier å håndtere.

- Vi har lange ventelister på både Hyundai Ioniq og den helt nye Hyundai Kona, som har en rekkevidde på hele 46 mil. Men det er mange som ønsker seg en slik bil, og derfor må dessverre en lang rekke kunder vente. De venter imidlertid på noe godt, og vi bidrar hele tiden med informasjon om når bilen kommer, sier Hoff.