Lanserer unikt leasingkonsept

HALDEN: Hørt om håndverkeren som hadde ryddig bil og full kontroll på verktøyet sitt? Det hadde ikke Harry Andre Aam Hanssen hos Jensen & Scheele Auto heller.

Hørt om håndverkeren som hadde ryddig bil og full kontroll på verktøyet sitt? Det hadde ikke Harry Andre Aam Hanssen hos Renault-forhandler Jensen & Scheele Auto i Halden heller. Sammen med Jan Arve Eriksen hos Proffpartner Billington har han utviklet et helt nytt leasingtilbud som både gir ny bil og full kontroll på redskapen.

For 3.790 kroner netto per måned er det mulig å leie en splitter ny Renault Kangoo Maxi med nær sagt alt en håndverker trenger av utstyr i det daglige. Alt sirlig ordnet i den spesialbygde innredningen og merket slik at det ikke kommer på avveie.

- En perfekt løsning for lærlingen eller håndverkeren som starter for seg selv, mener Hanssen

- Det ene er at man sparer ekstremt mye tid på å lease full pakke, det vil si både bil og utstyr. Det andre er at man får en helt unik kontroll over utstyret sitt. Det er nesten så det holder bare å kaste et blikk inn i lasterommet, så ser man om alt er på plass. Det er en stor fordel for den ansatte som disponerer utstyret, men også for arbeidsgiver som skal ha kontroll over eiendelene sine, sier Hanssen.

Født på messe

- Ideen om den komplette leasingløsningen ble født etter at Proffpartner Billington arrangerte messe for kundene sine i Halden i høst. Det varte ikke lenge før en ivrig bilselger fra Jensen og Scheele Auto var på plass for å levere varebiler til Proffpartners kunder, forteller Jan Arve Eriksen.

Samtidig var tanken om å selge verktøy til Hanssens håndverkerkunder også fristende.

- Vi fant ut at vi hadde felles interesser og startet jobben med å planlegge hvordan vi kunne skreddersy et optimalt leasingkonsept til både snekkere, rørleggere og elektrikere, sier Eriksen.

Etter mange timers studier av verktøykataloger og prislister har han endt opp med ulike pakker tilpasset de ulike kundegruppene. Verktøypakkene består av kvalitets-elverktøy fra Bosch Proff og håndverktøy fra Bahco.

- Vi tilbyr garantier på elverktøy som går utenpå garantiene utstyret leveres med til kundene i dag. Håndverktøyet fra Bahco, som skiftenøkler, hammere og så videre er det livstidsgaranti på, sier Eriksen, og legger til at det er fullt mulig å skreddersy andre løsninger til kunder som ønsker spesielle merker eller andre typer verktøy enn det som ligger i de ferdige pakkene.

Bilen leveres med fem års- eller 200.000 kilometers garanti. Det er også muligheter for justering av leasingpakke til annen og større modell enn standardbilen. Bilene leveres med innredning fra Rygge Varebilinnredning, som er Jensen & Scheele Autos faste samarbeidspartner.

Forutsigbart

Ifølge Hanssen og Eriksen er fordelene med å lease både bil og utstyr mange, men hva skjer når de fem årene har gått og bil og utstyr skal leveres tilbake?

- Kundene våre har ingenting å frykte. Vi er klar over at utstyret som leies ut skal utstå tøff håndtering. Det er ingen som kommer til å undersøke verktøyet med lupe for å sjekke at det er feilfritt. Vi har sagt at utstyret som leveres ut skal leveres inn. Så enkelt er det, Ved vanlig bruk er det ingen som kommer til å bli presentert for erstatningskrav når utstyret leveres tilbake.

Og fungerer det som vi har tenkt kommer ikke tapt utstyr til å være noe tema uansett. Her får håndverkerne full kontroll på både utstyr og bilhold, sier Hanssen, og røper samtidig at det foreligger planer om utvidelse av tilbudet.

Vaktmesterne er de neste som kan få en skreddersydd leasingpakke,

- Med tanke på at vaktmesterne må frakte utstyret med seg fra sted til sted er det naturlig å se for seg dem som en opplagt kundegruppe, sier Eriksen.