Mercedes-Benz tar nye og tunge markedsandeler

MOSS: Mercedes-Benz selger flere tunge kjøretøyer i Østfold enn noen gang. Derfor ble de kåret til Årets Forhandler 2016.

- Vi slåss mot sterke konkurrenter, men klarer likevel å vokse og ta nye markedsandeler i Østfold. Det sier daglig leder Jens Mosveen i Bertel O. Steen Vare – Last – Buss, Moss. Nylig ble de kåret til Årets Forhandler for tungbil 2016 i Bertel O. Steen-organisasjonen.

- Hele avdelingen er stolt av den utmerkelsen. Den henger ganske høyt i vår organisasjon, og det ligger knallhard jobbing bak. Vi kjemper nemlig mot sterke aktører spesielt innenfor lastebil og buss i Østfold, men klarer likevel å vokse og ta nye markedsandeler. Vi endte på 16,7 prosent i 2016, og inneværende år ser like bra ut. Vi har solgt mer enn i fjor, men vi vet ingenting om hvor stor markedsandelen blir før konkurrentenes tall også er kjente. Vi har uansett en god følelse, sier daglig leder Jens Mosveen.

24-timers service

Vare – Last – Buss har sitt hovedkvarter på Solgaard Skog utenfor Moss, godt synlig fra E6. Derfra betjener de hele Østfold og Follo med salg av både ny- og bruktbil, service og verkstedtjenester. I tillegg har Mercedes-Benz to servicepunkter for last i Fredrikstad og i Mysen.

- God service tett oppfølging og et moderne velutstyrt verksted er viktig for våre kunder og har nok gitt oss en del av fremgangen. Vi har to medarbeidere med lang erfaring knyttet opp mot 24-timers service, og de rykker ut med et rullende verksted døgnet rundt, hvis det er behov for det. Skjer det noe med bilen eller redskapen til en av våre kunder prøver vi så langt det går å reise ut og reparere på stedet. Vi er skikkelig gode på det, sier servicesjef nyttekjøretøy Christoffer Schilling.

Han har 14 medarbeidere i verkstedet, hvorav fem er lærlinger. Bertel O. Steen prøver så langt det er mulig å utvikle fremtidens medarbeidere i eget hus.

Fordelaktig sluttpris

Å selge varebiler og tunge kjøretøyer er både krevende og langsiktig arbeid. Det handler ofte om store investeringer for mange mindre virksomheter i transportbransjen, og hvis de attpåtil kjører et annet merke, må det langvarig kundepleie og informasjon til. Men Jens Mosveen og hans salgsstab vet at de har noe av det aller beste som fins av tunge kjøretøyer i markedet, og kan dokumentere at Mercedes-Benz lastebiler i de fleste tilfeller er det rimeligste alternativet i det lange løp. Det handler ikke bare om innkjøpspris, men om fremtidige driftskostnader, ikke minst dieselforbruk. For næringsdrivende er det sluttregningen som teller.

- Vi utfordrer gjerne til såkalt «Fuel Duel» der kundene får prøve våre biler, tilsvarende det de har fra før. Enkelte har opplevd en drivstoffbesparelse på hele 27 prosent. Slikt blir det mye penger av, sier Mosveen.

Utvidet salgsstaben

Det positive for Bertel O. Steen Vare – Last – Buss, Moss er nå at de opplever å bli invitert til forhandlingsbordet stadig oftere. Mange kjøper fortsatt samme merke som før, nærmest av gammel vane, men flere ønsker også å prøve nye løsninger.

- Vi har større pågang enn før, og gir flere tilbud enn noen gang. Vi oppgraderte i 2014 med en ny selger på lastebil. Kundene ser at vi leverer og derfor tar stadig flere kontakt. Kundeforholdet begynner med det første salget, men deretter er service og verksted viktig. Gjør de jobben tilfredsstillende, er det de som står bak salg nummer to, tre og fire. Vi har en etablert en verkstedstab bestående av noen eldre, svært erfarne medarbeidere, noen yngre, og noen lærlinger. Dette gir en fin miks, som også skaper en kontinuitet våre kunder setter stor pris på, sier Jens Mosveen.