- Vil ha økt fokus på næringslivet

Da Toyota Fredrikstad ble innlemmet i Bauda-konsernets portefølje i fjor sommer, var det behov for en reorganisering i Østfold. Den rutinerte bransjekaren Stian Gander (50) ble hentet inn for å bygge opp og lede Toyota Østfold AS

Stian Gander er hentet inn som administrerende direktør for å lede omorganiseringen og konsolidere Toyotas posisjon i Østfold. Her sammen med salgskonsulent næring Line Borgen Årsteinvåg.

Da Toyota Fredrikstad ble innlemmet i Bauda-konsernets portefølje i fjor sommer, var det behov for en reorganisering i Østfold. Den rutinerte bransjekaren Stian Gander (50) ble hentet inn for å bygge opp og lede Toyota Østfold AS, og kan fortelle om en svært god mottakelse både av konsernet og de lokale forhandlerne. – Det er godt å være tilbake i Østfold, fastslår han fra sin base hos Toyota Sarpsborg og Halden på Årum.

- Samtidig som Toyota Fredrikstad har kommet til, har Toyota Follo blitt innlemmet i Toyota Oslo AS. Dermed har vi samlet Østfold til ett Toyota-rike. Mitt oppdrag er i første omgang å strukturere den nye organisasjonen med våre 107 ansatte på en best mulig måte.

- Det handler om å ta vare på all den lokale tilknytningen og -kompetansen i hver av våre tre moderne butikker, samtidig som vi kan dra fordeler av fellesfunksjoner gjennom konsernet. En solid aktør som Bauda i ryggen, gir trygghet for både våre ansatte og våre kunder.

En tungvekter

Bauda er unektelig en tungvekter i bransjen, med sine 20 Toyota-forhandlere, fordelt på syv selskaper (i tillegg eier de fire Lexus-forhandlere). Bauda-forhandlerne står i dag for i overkant av 37% av det totale Toyota-salget i Norge.

Visjonen er å ha Norges mest fornøyde bilkunder!

- Det er klart det er en ambisiøs visjon, men som gir oss noe å strekke oss etter hver eneste dag. Selv om Toyota er verdens største bilprodusent og trolig har verdens mest driftssikre biler, er det i møtene mellom mennesker at tilliten og lojaliteten skapes. Det må vi dyrke hver eneste dag, påpeker han.

Solid bransjeerfaring

Gander er bosatt på Fuglevik i Moss kommune, og kan vise til en lang og allsidig yrkeskarriere i bilbransjen. Han tok i sin tid fagbrev som bilmekaniker hos Nordlie Auto i Moss for godt over 30 år siden, hvor han jobbet både som mekaniker, selger og markedssjef fram til april 2014. Fortsatte som markedssjef og deretter daglig leder hos Albjerk Bil i Drammen. De siste drøye fire årene har han hatt stillingen som daglig leder hos Erik Arnesen Bryn (Møller), inntil han takket ja til lederstillingen for Toyota Østfold.

- Det føles virkelig som at jeg nå har kommet «hjem» også yrkesmessig. Det er i Østfold jeg har hjertet mitt.

50-åringen var på plass hos sin nye arbeidsgiver ved årsskiftet, og har brukt mye av tiden til å gjøre seg kjent med organisasjonen og ansatte på de ulike avdelingene. Han uttrykker stor begeistring for det som har møtt ham.

- Det første som slo meg, var at det var veldig orden og struktur overalt, som tyder på stor yrkesstolthet blant de ansatte. Det var en veldig hyggelig observasjon.

Selv om det naturlig nok er mye å sette seg inn i, har starten vært utelukkende positiv, fastslår han.

Fokus på bedriftssegmentet

Med konkurransedyktige priser, stort produktspekter, god service og tett oppfølging, har den nye toppsjefen ambisjoner om å øke Toyota Østfolds markedsandel innen bedriftssegmentet i nedslagsfeltet.  

- Ja, næringsdrivende er en viktig kundegruppe for oss. Vi kan tilby attraktive biler i alle kategorier med uslåelige garantier og fantastisk kvalitet, og kan sørge for at bedriftene får et ukomplisert og økonomisk gunstig bilhold. I sum har vi et svært attraktivt produkt å tilby. Det handler om å formidle det på en treffsikker måte.

Leasing er en viktig del av tilbudet, da mange ikke ønsker å binde opp mye kapital i bilparken, men heller investere i driften, forteller han.

Dekker hele spekteret av behov

Varebilmodeller som Land Cruiser, Hilux og Proace i ulike utstyrsgrader og størrelser, dekker de aller fleste lastebehov. Og vil du kjøre utslippsfritt, er Proace City Electric og Proace Electric gode alternativer!

Vi kan heller ikke unngå å nevne blikkfanget Toyota bZ4X, den nye elektriske SUV-en med to- eller firhjulstrekk som garantert vil bli en av årets mest solgte Toyota-modeller. 

- Felles for alle våre biler, er at du får komforten og kjøregleden på kjøpet. Og du får et stort apparat i ryggen som ønsker at du skal bli en fornøyd Toyota-eier, loverToyota Østfolds toppsjef.


Toyota Østfold

  Sarpsborg og Halden: 69 38 17 00 Moss: 69 23 31 00, Fredrikstad: 69 36 81 00

  www.tof.toyota.no

{/show}