Skade og Lakk satser videre med oppkjøp i Moss

Gjennom oppkjøpet av Moss Billakkering styrker Skade og Lakk sin posisjon i Søndre Viken ytterligere.

Daglig leder Trond Furuli diskuterer hvordan man finner riktig farge på lakken med de to lærlingene Elizabeth Christiansen og Mahmoud Ahmad.

Med et mål om å nå 100 millioner i omsetning og 60 ansatte innen utgangen av 2023, ønsker bedriften å styrke sin posisjon i markedet, med fokus på lokal tilknytning, ansatte og lærlinger.

Det vi reparerer og leverer våre kunder er avhengig av alle ledd i produksjonen. Om du er lærling, skadereparatør, lakkerer eller sjef så er alle like viktige.  Derfor er det viktig med gode arbeidsforhold med fokus på HMS, hyggelige omgivelser og gode styringssystemer i produksjonen, forklarer Trond Furuli, daglig leder i Skade og Lakk.

Kjøpt opp Moss Billakkering

Skade og Lakk AS eies av Dahles Auto, Bertel O. Steen og Bilbutikk1. Sistnevnte eide tidligere Moss Billakkering, før Skade og Lakk overtok driften 1. januar i år.

Vi ønsker med dette kjøpet å styrke vår posisjon i Søndre Viken for å ivareta eierbedriftenes kunder og deres behov. Tilstedeværelse i lokalmarkedet er viktig. Planene om etablering i Sarpsborg er også i gang.

Rent verksted

Skade og Lakk AS startet opp i november 2000. Etter 22 års drift er de nå 52 ansatte, medregnet avdelingen i Moss. For drøye tre år siden flyttet de til nye, skreddersydde lokaler på Råbekken i Fredrikstad.

Mange tror fremdeles at bilverksted er et møkkete og mørkt sted, fullt av olje og klin. Dette er langt fra sannheten. Vi har lyse, åpne lokaler, med store vindusflater, der verkstedet er funksjonelt, rent og ryddig. Dette gjør mye for trivsel på jobb for alle ansatte. Allerede er vi i gang med å gjøre endringer også i Moss, der vi på sikt planlegger å bygge et nytt skadesenter. Vi er heldige å ha med oss alle de dyktige fagfolkene derfra videre. Flinke og hyggelige ansatte som vi kan utvikle med hjelp av godt opparbeidede løsninger i Fredrikstad.

Viktig med god rekruttering

Det er fokus og stor kompetanse på bilskader og lakkering i skadesenteret. Men det stadig tilbakevendende temaet er hvor viktig det er med menneskene bak. Hvor avhengig en er av gode fagfolk i både gode og dårlige tider, og for å beholde de, må arbeidsforholdene ligge til rette. Det gjelder også rekruttering.

Vi driver i et spesielt fagområde, der det kan være krevende å få tak i dyktige fagfolk. Derfor har vi et større fokus på lærlinger. Nå som vi har tatt over i Moss, vil vi ha seks lærlinger i systemet – og det ser vi på som svært gledelig. Mange mener at det er for dyrt å ha lærlinger i tillegg til at det krever mye tid. Det argumentet har jeg liten forståelse for, lærlingen bidrar med hjelp til faglig leder, og gjør god nytte for seg også i tiden som lærling. I tillegg kan vi skreddersy opplæringen i vår bedrift, og dermed få dyktige fagarbeidere som blir en del av vårt Skade og Lakk-team.


Skade og Lakk AS

  Smørbøttaveien 7, 1617 Fredrikstad

  69 39 64 40

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.skadeoglakk.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: