Lafinto høyt rangert på kvalitet

ROLVSØY: Nummer to på europeisk oversikt i bilinnredningsbransjen: – Klart vi er stolte av det! sier daglig leder Eivind Wolff.

Høy aktivitet og stor presisjon preger arbeidsmiljøet hos Lafinto i Fredrikstad. Daglig leder Eivind Wolff er stolt av den gode plasseringen på det europeiske kvalitetsbarometeret for virksomheter i denne bransjen.
Høy aktivitet og stor presisjon preger arbeidsmiljøet hos Lafinto i Fredrikstad. Daglig leder Eivind Wolff er stolt av den gode plasseringen på det europeiske kvalitetsbarometeret for virksomheter i denne bransjen.

Lafinto i Fredrikstad er rangert som nummer to på en europeisk kvalitetsoversikt over bedrifter i bilinnredningsbransjen. – Klart vi er stolte av det. Vi er dessuten eneste norske aktør som er sertifisert i henhold til den europeiske standarden, sier daglig leder Eivind Wolff.

Selv om store skap som påbygg på mindre lastebiler er et av de store standardproduktene hos Lafinto, er bedriften langt mer spesialisert enn som så. Ikke bare har de store nasjonale aktører som kunder, men de samarbeider også med både importører og bilprodusenter om nye løsninger. Utviklingsavdelingen jobber kontinuerlig med forbedringer og nye måter å løse utfordringer på.

Fornøyde ansatte

Lafinto startet forsiktig på Gressvik utenfor Fredrikstad i 1988. Det betyr at de i år feiret 30 år som ledende produsent og leverandør av kreative innredninger og løsninger til det norske bilmarkedet. Det ble feiret med en jubileumsreise for alle ansatte tidligere i høst, uten at det er noe oppsiktsvekkende i seg selv. Lafinto bruker nemlig ressurser på å gi noe tilbake til sine arbeidstakere, blant annet med en utenlandstur hvert eneste år.

– Vi tror fornøyde ansatte gjør en bedre jobb, er mer effektive og leverer kvalitet, noe som igjen kommer våre kunder til gode, sier Wolff.

Imponerte tyskere

Kvalitet og kompetanse er viktige faktorer for Lafinto. Alle ansatte i produksjonen har derfor fagbrev i respektive yrker. Det kan dreie seg om alt fra sveisere og elektrikere til snekkere.

– Ansattes kompetanse er nok noe av årsaken til at vi havner så høyt på den europeiske kvalitetsoversikten. Da vi vurderte å sertifisere oss internasjonalt, fikk vi et par tyskere på besøk som skulle vurdere om vi burde gå gjennom prosessen, som er langt mer krevende enn den tilsvarende norske. De ble svært imponert og ba oss sette i gang, ikke minst med tanke på kompetansen.

Lafinto er også sertifisert etter den norske ISO-standarden og gjennomgår årlige revisjoner for å holde kvaliteten stabil.

Omfattende verksted

Det er et imponerende anlegg bedriften har på industriområdet på Rolvsøy. De produserer hver eneste plate og hver eneste lille bit som skal til for å innrede en varebil, bygge om en terrengbil eller spesialtilpasse en bil for forsvaret eller politiet. Bare mekaniske verksteder med ambisjoner har tilsvarende maskiner og utstyr.

– Vi skjærer ut alle deler, knekker plater, bøyer stålrør og produserer alt på verkstedet. Dette er en stor fordel da vi ofte leverer ren skreddersøm, og med et slikt verksted blir også resultatet bra, sier Eivind Wolff.

Det meste av ombyggingen foregår på Rolvsøy, men Lafinto leverer også deler direkte til bilimportørene i Drammen, og sørger for montering på stedet.

Trenger mer plass

Virksomheten flyttet fra Gressvik til Rolvsøy for drøyt tre år siden, men alt nå begynner det å bli trangt om plassen både ute og inne i det tidligere Post Nord-bygget.

– Vår type virksomhet krever stor uteplass, og vi er allerede i gang med en prosess for å utvide arealet. Nye biler kommer inn og skal leveres ut stort sett hver eneste dag, sier Wolff.


Lafinto AS

Vallehellene 11
1664 Rolvsøy

69 33 92 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.