Børsteløs vask som virker

I høst får Sarpsborg og Fredrikstad nye Laserwash-anlegg. – Det er så nær det er mulig å komme håndvask, konstaterer Kai Jensen.

I løpet av høsten får Sarpsborg og Fredrikstad hvert sitt nye, topp moderne Laserwash-anlegg. – Dette er så nært det er mulig å komme en skikkelig håndvask, konstaterer Kai Jensen, som er én av to eiere i Østfold Autovask AS.

At Jensen er over gjennomsnittet opptatt av bilpleie er ingen hemmelighet. Derfor mener han selv at han vet hva han prater om når han beskriver Laserwash-systemet som det beste som finnes av automatiske, børsteløse bilvaskanlegg i dag.

– Dette er enkelt forklart en automatisk vask av bilen som er så nært du kommer en håndvask uten faktisk å berøre bilen din, sier Jensen, og oppsummerer med at Laserwash er selvvask satt i system.

Sine egne konkurrenter

Jensen har etablert Østfold Autovask AS sammen med Anders Oven fra Fredrikstad. Mens Jensen satser hardt på bilpleie, dekk og felg i sitt selskap Boss of Gloss i Sarpsborg, har Oven fokus på BilXtra i Østfold. Jensen mener erfaringen deres fra bransjen vil være et solid pluss for kundene til de to anleggene.

– Det er kanskje litt snodig at vi velger å konkurrere med oss selv, men vi har klokkertro på at vi skal lykkes med denne satsingen. Vi har fokus på å hente ut synergier fra selskapene vi allerede driver og har tro på at kundene vil oppleve oss som en aktør med både kunnskap om og kvalitet innenfor stell av bil, sier Jensen.

Laserwash blir en ny aktør på markedet i Sarpsborg og Fredrikstad, men er fra før tilstede i Råde og Rygge. Det som vil skille anleggene i Sarpsborg og Fredrikstad fra de to i Rygge og Råde er egne avdelinger for selvvask.

– Vi legger opp til tre båser for selvvask, hvorav én bås blir tilrettelagt for vask av bobil. Maskineriet i selvvaskanlegget vil bli levert av Frank, som er en leverandør jeg kjenner godt etter mange år i faget, sier Jensen, og forteller at det kosmetiske vil bli viktig.

– Vi kommer til å holde oss til Laserwash-fargene grått og gult. Dette vil gå igjen i slanger og spylepistoler. Vi tror at ting som ser bra ut gjerne blir håndtert litt penere og dermed får lengre levetid.

Tysk kvalitet

– Etter å ha importert tyskproduserte Frank til Norge siden 1968 og levert anlegg fra nord til sør, føler vi oss trygge på at kundene vil få en svært god vaskeopplevelse.

Det sier Øyvind Moen fra Aasland Teknikk AS. Han forteller at både Frank-maskineriet og kjemikaliene fra Caramba, som skal benyttes både i selvvaskanlegget og i Laserwash-hallene, er tilpasset norske forhold. Det betyr mye, særlig vinterstid, sier Moen.

– Kjemikaliene våre er svært effektive mot salt og vinterstøv og gir dermed kundene alle forutsetninger for godt vedlikehold av bilen også vinterstid.

Gode løsninger

Når de nye vaskeanleggene står klare, vil de by på flere fleksible betalingsløsninger for kundene. Både kort, skanning av QR-koder og Vipps-betaling vil fungere i tillegg til to varianter av kundekort.

– Vi legger opp til et verdikort som kan lades på vaskestedet i tillegg til et eget bedriftskort som faktureres etterskuddsvis. Bedriftskortet vil kunne brukes på alle Laserwash-anleggene på Østlandet, sier Jensen, som gleder seg til åpningen.

– Det er kjempespennende. Jeg skal ikke si at det er helt fritt for nerver, men jeg er så trygg på at dette vil falle i smak hos kundene våre, sier Jensen, som også gleder seg til å drive anleggene sammen med Anders Oven.

– Anders og jeg har kjent hverandre i femten år. Vi er ganske forskjellige som typer, men vi kommer til å utfylle hverandre godt. Han driver butikk og jeg vet hvordan man skal behandle en bil, sier Jensen.


Østfold Autovask AS

Vakttelefon: 915 24 300
www.laserwash.com

 


Klikk en emneknagg for å lese mer: