Martiniussens Bilservice har 15.000 bilberginger i året

SPYDEBERG: Pågangen har økt kraftig siden Knut Martiniussen startet hjemme i 1976. Fortsatt jobber 83-åringen for fullt i verkstedet, mens sønnen Tommy har tatt over den daglige driften.

Martiniussens Bilservice har nær 15 000 bilbergings-oppdrag hvert eneste år. Pågangen har økt kraftig siden Knut Martiniussen startet bedriften hjemme i boligen i 1976. Fortsatt jobber 83-åringen for fullt i verkstedet, mens sønnen Tommy har tatt over den daglige driften.

I dag er virksomheten utviklet til å gjelde et bredt spekter av tjenester som sysselsetter 50 personer i Spydeberg og Råde. 15 bergingsbiler med stort og smått er knapt innom hovedkontoret, men styres til nye oppdrag via et flåtestyringsprogram, noen av dem er i beredskap 24 timer i døgnet. Nylig fikk bedriften ta del i en treåring avtale med politiet, som Viking vant på landsbasis, bortsett fra i Oslo, Asker og Bærum.

– En slik kontrakt er viktig for oss og førte til at vi måtte styrke staben med et par årsverk, forteller Tommy Martiniussen. Nylig investerte han også i et par nye flatvogner som ble levert for kort tid siden.

– Det er selvfølgelig litt usikkert å investere på bakgrunn av tidsbegrensede kontrakter, men vi har mer enn nok å gjøre utenom politioppdragene også, så vi klarer nok å fylle dagen for alle i overskuelig fremtid.

Katter og semitrailere

Martiniussens Bilservice har bergingsoppdrag i Follo og hele Østfold, bortsett fra Halden. Nærmere 40 ganger hver dag kommer det inn nye bestillinger, både hasteoppdrag og rene transportoppdrag.

Den ferske avtalen med politiet omfatter alt politiet trenger hjelp med å transportere.

– Det kan være henting av beslaglagt gods, men også eierløse hunder og katter. På en tilfeldig hverdag hos oss kan det hende vi først tauer inn en semitrailer før vi må ut å hente ei katte, ler Martiniussen.

Transportoppdrag

Det nærmer seg høysesong for alle bilbergere, og når den første snøen faller ender mange i grøfta både med og ut vinterdekk. I tillegg er det rekordmange påkjørsler bakfra og mye småbulking generelt.

– Mange får stopp langs veien av ulike årsaker, og det skjer dessverre ulykker på mange veier, selv om de verste ulykkene på E18 er redusert som følge av utbyggingen til fire felts motorvei. Vi har også en rekke rene transportoppdrag, der vi kjører biler fra ett sted til et annet.

Hugger 2 000 biler i året

Bilberging er likevel bare en del av den omfattende virksomheten Martiniussen har bygd opp i Spydeberg og Råde. Ikke minst representerer bilhugging og delesalg, som følge av dette, en betydelig omsetning. 6–7 ansatte jobber i dag heltid med dette. Bedriften hugger årlig rundt 2 000 biler av ulike typer og mellom null og 90 prosent kan gjenbrukes.

– Vi har mellom 30 000 og 40 000 avmonterte, kontrollerte deler liggende på lager til enhver tid, forteller Tommy Martiniussen og viser rundt i det imponerende lokalet. Her ligger alle deler merket med strekkoder som gir informasjon om hva slags del det er snakk om, biltype, modell, alder og så videre.

– Alt er avfotografert og ligger katalogisert i vår database, der kundene via nettet kan lete etter nettopp den delen de trenger. Ved bestilling pakker og sender vi ut fortløpende.

Mye penger å spare

Mange verksteder kjøper pent brukte deler i dag, fremfor å bestille nytt, da det er svært mye penger å spare. Nyere biler enn noen gang går nemlig til opphogging etter en ulykke, da det har blitt svært dyrt å reparere. Derfor kan man finne deler til både en tilårskommen Toyota og en nyere Tesla på nettsidene til Martiniussen.

– Vi sender ut karosserideler, startmotorer, dynamoer, xenon-lamper og hele motorer. Alt leveres med garanti.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kompetanse og responstid

Virksomheten har stabilisert seg i dag, og Tommy martiniussen har ingen planer om utvidelse, verken av området, bygninger eller tjenester

– Vi kommer til å bil værende i Industriveien så langt jeg kan se iallfall. Vi er godt fornøyd med tilstanden og flere ser ut til å velge oss, ikke minst fordi vi har flinke folk på bilene, de er dyktige og har lang erfaring. Dessuten har vi kort responstid og mange biler ute på veiene hver dag.

Godkjent påbyggerverksted

Martiniussens Bilservice opererer også en asfaltbil for Moss Transportforum og kjører ut asfalt til veiene hver sommer for å utnytte materiell og ansatte maksimalt.

Fra avdelingen i Råde, der åtte av de ansatte er lokalisert leverer Martiniussen bilberging, men også en rekke andre tjenester.

– Vi levere bilglass og har godkjent påbyggerverksted. Avdelingen er også servicepartner for HMF kraner.


Martiniussens Bilservice AS

Industriveien 6
Spydeberg

480 01 100

www.mabil.noKlikk en emneknagg for å lese mer: