Metallisering mangedobler levetiden

EIDSBERG: Offshorenæringen har visst det lenge og nå følger stadig flere bransjer etter. Metallisering er en effektiv og rimelig forsikring mot ødeleggende rustangrep.

For å forsikre seg om at hele konstruksjonen er beskyttet må den gås over med pensel Her sørger Sebastian Jankowski for at lastebilpåbygget klargjøres for maling.
For å forsikre seg om at hele konstruksjonen er beskyttet må den gås over med pensel Her sørger Sebastian Jankowski for at lastebilpåbygget klargjøres for maling.

Offshorenæringen har visst det lenge og nå følger stadig flere bransjer etter. Metallisering er en effektiv og rimelig forsikring mot ødeleggende rustangrep.

Hos Rånås Lakk AS er Sebastian Jankowski i ferd med å gå over et metallisert lastebilpåbygg. For å være sikker på at alle flater, hulrom, kriker og kroker får god beskyttelse er pensling avgjørende for å få et bra resultat når påbygget til slutt skal lakkeres.

- Det ser du ikke hos mange andre lakkerere, sier daglig leder Nils Ronny Granberg, før han går løs på å forklare hva metallisering innebærer.

- Som regel sprayer vi smeltet sink på konstruksjonen som senere males i den fargen kunden ønsker det. En kan vel sammenligne det med en form for grunning eller galvanisering, sier Granberg, og legger til at det særlig er leverandører til transportbransjen som ønsker en bedre form for rustbeskyttelse. En lastebil som utsettes for saltlake og sølevann på norske veier vil raskt bli angrepet av rust. Er de utsatte delene metallisert vil levetiden bli forlenget både to og tre ganger.

Konkurranse

Rånås Lakk AS er en av få som utfører metallisering på nye og brukte metallkonstruksjoner. Et godt samarbeid med ulike aktører i industri og transportbransjen sørger for et jevnt tilsig av oppdrag.

- Urianstad Karosseri er en god kunde og sørger for at vi får mange oppdrag knyttet til metallisering av kranpåbygg til lastebil. Lastebileierne har sett seg lei på at kostbare kjøretøy ruster opp og har oppdaget at metallisering er en rimelig og effektiv forsikring mot rustskader, sier Granberg. Han opplever at stadig flere forhandlere opererer med metallisering som tilvalg når de selger transportmateriell. I tillegg kommer det stadig inn oppdrag som går ut på renovering av dumperkasser

- Innen offshorebransjen har det lenge vært godt kjent at metallisering gir en veldig god beskyttelse mot rust. Det blir ofte brukt på steder som er vanskelige å komme til for senere vedlikehold, sier Granberg.

Utfordrende

Rånås Lakk AS har tradisjonelt hatt de fleste og største kundene sine innenfor offshorebransjen. Nå som optimismen er tilbake ser de at stadig nye kunder tar kontakt for overflatebehandling av både store og små detaljer.

- Nye kunder bringer med seg nye krav til overflatebehandling, og det kan være utfordrende å holde seg oppdatert på alle produktene på markedet. Rånås Lakk AS legger stor vekt på høy faglig dyktighet og vi har stort fokus på å holde tritt med utviklingen for å levere gode resultater når vi overflatebehandler for industri og private kunder, avslutter Granberg


Rånås Lakk AS

Rånåsveien 103
1880 Eidsberg

476 96 947

www.ranas.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.