Et av landets mest moderne vaskerier

Solvask og LogomatteXperten i Drammen er et av landets mest moderne vaskerier.

Solvask og LogomatteXperten i Drammen er et av landets mest moderne vaskerier.

For halvannet år siden investerte Solvask og LogomatteXperten i Drammen i markedets mest avanserte vaskeanlegg for matter. Det ga større effektivitet og bedre arbeidsmiljø.

Et vaskeanlegg i denne klassen finnes ellers bare i Trondheim og Bergen. Anlegget er nærmest helautomatisk, og håndteringen av de tunge mattene er redusert til et minimum. De trenger bare å legges på en vekt, så sørger maskinene for at de fylles i vaskemaskinene, vaskes, tømmes over i tørketromlene og kommer rene og tørre ut i den andre enden. Deretter flyttes de over i en maskin som ruller de sammen klare for utkjøring igjen.

Solvask AS har en lang historie, men i 1984 overtok Espen Aaby selskapet etter sin far. I dag har de 1 400 kunder innenfor alt fra moppevask og matteutleie til vask og reparasjon av arbeidstøy. Bedriften er preget av høy effektivitet og moderne utstyr.

Størst på matter

- For oss henger de ulike jobbene tett sammen. Ikke sjelden har, for eksempel et verksted, både matter og ansattes arbeidstøy som trenger en vask med jevne mellomrom. I tillegg står de kanskje for renholdet selv og har behov for moppeservice. Slike totalkunder har vi mange av i hele regionen, sier daglig leder Espen Aaby. Han har fem biler i trafikk hver eneste dag. De henter og bringer ut igjen det som skal vaskes. Matter både med og uten logo er det store produktet.

- Vi har alltid drevet med matter, men logomatter valgte vi å satse på for 10 år siden. Interessen for dette øker stadig og i Drammen er vi klar størst på dette produktet.