NTC Services leverer kortreist IT

- Norge blir stadig mer ettertraktet som fysisk lagringsplass, sier daglig leder Jarle Grytli i NTC Services på Billingstad.

- Norge blir stadig mer ettertraktet som fysisk lagringsplass, sier daglig leder Jarle Grytli i NTC Services på Billingstad.

NTC Services på Billingstad har sikret seg betydelig kapasitet for hosting av IT. Kompetanse og sikkerhet gjør lokal hosting attraktiv.

Bak enhver skybasert lagringsløsning er det et datasenter hvor data fysisk blir prosessert og lagret. På Billingstad har NTC Services tatt over et større datasenter og utvider og utvikler nå senteret videre.

-Datamengden i verden dobles hver 18. måned. Lagringskapasiteten utfordres hele tiden og med dette senteret kan vi lagre mye nå og ikke minst har vi muligheter for å utvikle og utvide det videre, forteller daglig leder i NTC Services, Jarle Grytli. 

Datasenteret ligger i ABB-bygget i Bergerveien på Billingstad og er beskyttet med moderne kjøling, Inergen brannslukkesystem, innbruddsikring, UPS og dieselgeneratorer, - med stor grad av redundans.

Datasenteret til NTC Services overvåkes 24 timer i døgnet. Sikkerhet er en selvfølge.

-Norge som fysisk lagringsplass er mer og mer ettertraktet. Vi er et land med politisk stabilitet, lite uro og billig strøm. Det er mange fordeler med å drive et slikt senter i Norge, mener Grytli som også fremmer kortreist IT.

-Hensikten med etableringen av dette senteret er blant annet å kunne levere god og fleksibel hosting til nærmiljøet i Asker og Bærum, samt til Oslo og Drammensområdet. Noen har sitt eget utstyr oppbevart her, andre leier kun lagringsplass eller serverkapasitet, mens noen legger hele sin IT-plattform og programvare på virtuell plattform hos oss og aksesserer sitt IT system som en skytjeneste over internett. Våre kunder drar fordel av stordrift, ingen investering i infrastruktur, og de betaler kun for sitt behov. Noen har behov for å se til utstyret og her kan de i tillegg få bruke arbeidsplasser hvis det trengs, forteller Grytli.

NTC Services skreddersyr løsninger for sine kunder som i all hovedsak er små- og mellomstore bedrifter. Bedrifter ønsker i større grad å «outsource» IT-driften til profesjonelle eksterne datasentre. På den måten økes sikkerheten, IT-kostnadene reduseres og blir forutsigbare, og bedriftene kan fokusere på egen kjernevirksomhet.

-For veldig mange er det viktig med energieffektivitet, sikkerhet og ikke minst oppetid, sier Grytli.

Faktaboks:

NTC Services AS ble etablert i 2005 for å ivareta installasjon og service av utstyr og infrastruktur til datasentre. Agentur for disse produktene ble håndtert av eget agenturselskap allerede fra 1999. Etterhvert utviklet både produktspekter og kompetanse seg, - og NTC Services ble raskt en totalleverandør av all infrastruktur til datarom, både gjennom egne agenturer og i partnerskap med utvalgte underleverandører. I dag er NTC Services en av Norges ledende utstyrs- og kompetanse-leverandører innenfor datarom, der produktene og kompetansen innbefatter UPS (avbruddsfri strømforsyning), energieffektiv dataromskjøling, server-rack, brannslukkesystemer, elektro/kabling, nødstrømaggregater, skallsikring, overvåkning/beredskap, samt installasjon, service og konsulenttjenester.

I 2013 overtok selskapet datasenteret til en av sine kunder, Aibel på Billingstad. Datasenteret, som var tidsriktig og «state of the art», er nå videreutviklet til et moderne hostingsenter. Selskapet leverer nå alt fra co-location (utleie av rackplass), utleie av virtuelle servere og online backup, til komplette remote desktop-løsninger (VDI- og Terminalserver-basert) og disaster recovery.

NTC Services har kontorer i Asker sentrum, mens datasenteret ligger på Billingstad.

Referanser:

Aibel

Mills

Lundin

Schneider Electric

Green Mountain DC

NRK

Forsvaret / Forsvarsbygg

Statoil

Western Geco / Schlumberger

Kongsberg Satellite

Ulna barnehagekjede

K-Team revisjon & regnskap

- og mange mange flere