Butterfly tilbake på Lande Senter

SARPSBORG: I midten av juni, halvannet år etter at de stengte dørene er det populære bakeriet tilbake på det nyoppussede senteret.

I midten av juni, halvannet år etter at de stengte dørene er det populære bakeriet tilbake på det nyoppussede senteret.

- Dette er et comeback vi har stor tro på, sier søsknene Lise og Frank Jørvum. Sammen med foreldrene sine styrer de familiebedriften som ble etablert på Grålum i 1981. Gjennom årene har Butterfly ekspandert både i antall ansatte og antall utsalg, som blir seks i tallet med reetableringen på Lande Senter. Totalt sysselsetter Butterfly 27 årsverk tilknyttet bakeriet på Grålum. Dagligvarebransjen har Butterfly valgt å trekke seg helt ut av.

- Press på pris og liten grad av forutsigbarhet frister lite i lengden. Derfor valgte vi å trekke oss ut av dagligvare og å satse helt og holdent på eget bakeri og på de seks utsalgene vi er med og drifter, sier Frank og peker på at man gjennom å fokusere på færre enheter kan rendyrke bakeriets mål om å levere bakervarer av ypperste kvalitet.

Bredde

- Utsalget på Lande blir stort og fint og med vår velkjente bredde i sortimentet, sier Lise. Nettopp bredden er kanskje den største grunnen til Butterflys suksess. Mens trenden hos konkurrentene er stadig færre produkter går Butterfly motsatt vei. Her legges det stor vekt på både bredde og kvalitet på vareutvalget, som må sies å være temmelig kortreist.

- Ja, alt blir laget fra bunnen av her på Grålum. Det er viktig for oss. Dels skal vi som eiere ha full kontroll på kvaliteten på det vi produserer, men like viktig er at bakerne våre skal oppleve arbeidet som utfordrende og meningsfullt, sier Frank, og skyter inn at de fleste bakerne har rundt tjue års fartstid. - Vi gjør åpenbart noe riktig, legger Lise til.

Erfaring

Når det nye bakerutsalget på Lande åpner er det med en rutinert dame ved roret. Anne Gro Braaten Berg kan se tilbake på 33 års fartstid hos Esso i Sannesund. Med seg på laget får hun blant annet sin tidligere kollega, Unn-Christin Olsen som har 39 års erfaring fra den samme stasjonen, så erfaring med salg og kundebehandling vil definitivt ikke bli mangelvare. Totalt vil fire personer være sysselsatt ved oppstart, men målet er å vokse, sier Berg.

- Det er klart at vi har troen på at dette blir vellykket. Tilbakemeldingene fra folk som er innom senteret tyder i alle fall på at vi har vært savnet, sier Berg, som lover en større butikk med enda bredere utvalg i bakverk og kaffe enn tidligere.

- Og så får vi en liten uteservering i tillegg til kafeområdet inne. Det tror vi skal bli et ekstra pluss for kundene våre, legger hun til og røper at målsettingen hennes som daglig leder er klar.

- Vi skal ha fornøyde kunder som kommer tilbake på nytt og på nytt. For å klare det skal vi jobbe hardt med å skape et godt miljø og en hyggelig atmosfære i butikken. Folk skal føle seg velkommen innom hos oss, avslutter hun.

{show access="Kontaktinfo"}


Butterfly Bakeri og Konditori AS

Gaupefaret 2
1712 Grålum

69 14 22 80

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
www.butterfly-bakeri.no

{/show}Klikk en emneknagg for å lese mer: