Julepynt og gaver til lavpris hos BrukaNes

ÅRNES: Her kan du gjøre funn til priser som ligger på halvparten av for eksempel Fretex. For bedrifter med samfunnsansvar kan et gavekort til ansatte være en fin måte å vise det på.

Lageransvarlig Mette Manger og assisterende butikksjef Johan Elstad i bruktbutikken BrukaNes har hyllene fulle av flotte varer.
Lageransvarlig Mette Manger og assisterende butikksjef Johan Elstad i bruktbutikken BrukaNes har hyllene fulle av flotte varer.

Når bruktbutikken BrukaNes sier lavpris, så mener de det virkelig. Her kan du gjøre funn til priser som ligger på halvparten av for eksempel Fretex. For bedrifter med samfunnsansvar kan et gavekort til ansatte være en fin måte å vise det på.

– Med et gavekort på 3-400 kroner kan man kjøpe utrolig mye i butikken vår. Alt fra møbler, via middags- og kaffeserviser og glass til bøker og musikk, sier assisterende butikksjef Johan Elstad.

Han legger til at kundene er mange hele året, men det blir litt ekstra nærmere jul.

Nylig hadde BrukaNes sin egen juleåpning da nærmere 10 paller stappfulle av juleartikler fant nye eiere. Det er vanligvis stor rift etter godbitene.

– Vi har mange privatkunder, men har også hatt bedrifter innom som for eksempel har fått seg nye stoler til kantina for 150 kroner stykket. Vi omsetter en del kontorinnredning til svært fordelaktige priser, sier Elstad.

Mange års erfaring

Han har med seg flere på laget, ikke minst Mette Manger som har full oversikt over lageret til enhver tid.

– Det er mange artikler, og det er om å gjøre å henge med på hva som kommer inn og går ut. Men det er en morsom jobb, som jeg trives godt i, sier Mette som har mange års erfaring fra lagerarbeid andre steder i Kanmer-organisasjonen.

Omsetter 10 tonn i måneden

Med så lave priser som BrukaNes holder, blir den økonomiske omsetningen også deretter. Men virksomheten veier nå artiklene de får inn, og gjennomsnittlig omsetter de 10 tonn med brukte gjenstander hver måned.

– Vi får ca. en fjerdedel fra Esval Miljøpark, som vi driver butikken sammen med, mens vi henter eller får levert resten direkte fra personer og bedrifter, sier Johan Elstad.

Han mener butikken fyller mange viktige funksjoner.

– For det første holder vi mer enn 100 tonn fullt brukbare gjenstander unna søppeldynga og selger det i stedet som gjenbruksartikler. I tillegg gir vi god arbeidstrening til flere personer som ellers ikke ville hatt et tilbud om jobb. På BrukaNes kan du ikke bare gjøre et kupp, men også en god og human innsats – en fantastisk kombinasjon, sier han.

Møbler er stort

Butikken på Runni utenfor Årnes er et samarbeidsprosjekt mellom Esval Miljøpark og Kanmer AS. Dørene ble åpnet i august 2016 og har vært en suksess hele veien.

– Det er morsomt at vi er så store på brukte møbler. De fleste andre sliter med å selge møbler, men hos oss går det unna. Bare stikk innom, så finner du helt sikkert noe du kan bruke.