Aart Architects er opptatt av effekten

Alle arkitekter er opptatte av utforming og design. Aart Architects er minst like opptatt av hvordan et bygg påvirker vår hverdag.

3D-tegninger fra Aart Architects viser hvordan senteret blir seende ut på gateplan, med bibliotek og kino, blant annet.

Form og estetikk er viktig for oss alle, ikke minst for arkitekter. Men for dette arkitektkontoret er effekten enda viktigere. Hvordan bygget påvirker vår hverdag. Som Haldens forlengelse av bygulv også vil gjøre. 

God planlegging er nøkkelen til suksess. Ikke minst i bygningsprosjekt. Helt i startfasen kommer arkitektene inn og tegner det hele, med alle de hensyn som skal tas. SG Arkitekter var tidlig inne i detaljprosjekteringsfasen og forprosjektet av Halden Storsenter, og hadde også brukerkontakten. Deretter videreutviklet og sluttførte Oslobaserte AART Architects prosessen.

Forlengelse av bygulv

AART Architects er et skandinavisk selskap med hovedsete i Danmark og selvstendige kontor i Norge og Sverige. De har et stort apparat å spille på, med rundt 50 ansatte bare i Norge, hvor de har ekspertisen innen plan, urbanisme og vanlige arkitekttjenester.

Dette har vært et veldig spennende prosjekt å være med på. Et godt bidrag til Halden lokalsamfunn og et viktig samfunnsprosjekt som en del av det nye byhjertet. I prinsippet er det en god forlengelse av bygulvet med mer enn to etasjer med alle samfunnsfunksjoner og et viktig sosialt aspekt, forklarer arkitekt Pawel Zychlinski.

Godt samarbeid

Som andre leverandører til storsenteret er AART Architects engasjert av entreprenør Øst AS, på oppdrag fra eier, Halden kommunale Pensjonskasse.

Vi vil spesielt fremheve det gode samarbeidet med alle i Øst, vi setter stor pris på hvordan dette har blitt gjennomført. En veldig ryddig prosess hele veien. Om bygget blir like bra som denne prosessen, er det bare å glede seg.

Gjenbruk

Det nye Halden Storsenter bygges i det som var det gamle storsenteret. Men også det ble bygget i gammel bygningsmasse, blant annet i en gammel skofabrikk.

Dette er fremtiden. De aller fleste gode tomter er allerede bebygd, samtidig som tradisjonelle kjøpesenter ikke er det store lenger. Dette er et suverent eksempel på gjenbruk og hva som kan gjøres med eksisterende masse. Og veldig riktig i forhold til miljøet, utdyper Kristine Dave-Amundsen

Det meste av oppdraget til arkitektkontoret er over, nå er de i en fase med oppfølging, der de svarer på spørsmål som kommer underveis, sender tegninger og blir innkalt til møte når nye deler skal i gang.

Fokus på effekten av arkitektur

Det skandinaviske arkitektselskapet er ikke bare opptatt av det estetiske ved arkitektur. Vel så viktig er hvilken effekt det har på menneskene rundt det.

Vi jobber veldig målbevisst med å måle effekten av arkitektur og har utviklet et verktøy som vi bruker i våre prosjekter. Verktøyet beskriver hvordan konkrete arkitektoniske virkemidler kan bidra til ønskede effekter og brukes som veiviser gjennom alle prosjektets faser fra idéutvikling til oppføring. Form og estetikk er selvfølgelig viktig, men effekten - hvordan det påvirker menneskers hverdag og samfunn, er enda viktigere.

For tiden er AART Architects opptatt med å tegne Nye Stavanger Universitetssykehus sammen med Nordic Architects. I tillegg til Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo og den planlagte nye brannstasjonen i Halden.


Firmanavn

Bryggegata 7, 0250 Oslo

  23 10 39 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.aart.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: