Ansiktsløft på Haugeåsen ungdomsskole

FREDRIKSTAD: Backe Østfold har rehabilitert Haugeåsen ungdomsskole. Siden april i år er det skiftet vinduer, lagt gulvbelegg og satt inn nye ventilasjonsanlegg.

Backe Østfold AS har rehabilitert Haugeåsen ungdomsskole på Rolvsøy. Siden april i år er det skiftet vinduer, lagt gulvbelegg og satt inn nye ventilasjonsanlegg.


  • Les også: Backe Østfold skal bygge 52 leiligheter i Ski sentrum (nederst på denne siden)

En ny skole og en ny verden ventet for elever og lærere som kom tilbake på skolen 19. august. Et stort og krevende arbeid er ferdigstilt.

Spennende prosjekt

Backe Østfold AS har hatt en utfordring de seneste månedene med rehabiliteringen av Haugeåsen ungdomsskole. Tre hundre vinduer er skiftet og åtte ventilasjonsaggregater er demontert og erstattet med nye. Nytt gulvbelegg er lagt, foreløpig 2 200 kvadratmeter, men når jobben er gjort, er det i alt lagt 4 800 kvadratmeter med nytt gulvbelegg.

– Så er alle himlingene skiftet, vi har malt innvendige vegger, i alt 5 500 kvadratmeter, sier prosjektleder Kenneth Larsen,

– Det har vært et krevende og spennende prosjekt, som vi nå snart ser slutten på. Takket være et meget godt samarbeid med lærere, byggherren og deres ombud har prosessen gått knirkefritt.

Totalentreprise

- Vi i Backe Østfold AS, har hatt totalentreprisen på bygget. Det er en utfordring og en spennende logistikkoppgave, som har krevd masse planlegging og samarbeid mellom alle som har jobbet her. Etappevis utbygging og smidighet fra alle parter har vært nødvendig. Opptil 50 arbeidere har vært engasjert under denne perioden. Vi er i rute og skal ha det hele klart ved skolestart.

Ny etasje

I tillegg til utbedringene bygges det også en helt ny etasje på rundt 400 kvadratmeter som skal romme ny personalavdeling. Den skal ferdigstilles 31.11.2019 og vil bli et etterlengtet areal for lærere og andre ansatte ved skolen.

Vinduene

Alle de nye vinduene er med soldempende glass.

– Det vil si at glasset har en mørk utside der sollyset og varmen treffer. På innsiden vil de derimot være kalde og dermed hindre varmen fra å komme inn i rommet. Vinduene kan være lukket, og med hjelp av det nye ventilasjonsanlegget

vil rommene ha en kjølig og behagelig temperatur i sommervarmen. Med lukkede vinduer vil ingen bli forstyrret av hverken trafikk eller lekende elever utenfra, sier formann og plassleder Geir Iversen, som er stolt av den jobben Backe Østfold gjør på skolen.

Han gleder seg til det hele kan ferdigstilles for Fredrikstad kommune, elever og ansatte ved skolen.

Samarbeid

– Vi må takke både lærere og elever for et umerket samarbeid da vi startet opp her i april. Det gode samarbeidet med dem og våre underleverandører har ført oss frem til et veldig bra sluttprodukt, noe jeg håper både elever, lærere og kommunen vil være stolte av. Skolen blir som ny innvendig, sier prosjektleder Kenneth Larsen.

I sluttfasen

Slik det hele nå fremstår, ser det virkelig flott ut. Det arbeides med å fjerne de gamle vinduene, rydde opp i ganger og rom og ta ned stillaser slik at skolen igjen får den fasaden alle kjenner. Nok et stort prosjekt går mot sin slutt, og er utført etter alle kunstens regler. Aktiviteten er på topp også denne dagen vi er innom for å snakke med folkene og Kenneth Larsen og Geir Iversen haster videre inn i skolen for å fortsette arbeidet.


Backe Østfold skal bygge 52 leiligheter i Ski sentrum

Høsten 2021 skal 52 nye leiligheter stå klare i Ski sentrum. Backe Østfold har fått totalentreprisen og starter riving av eksisterende bygningsmasse rundt årsskiftet.

Tekst: Per-Kr. Aasen

 

Prosjektet Giljehagen ligger midt i sentrum, bare 300 meter fra jernbanestasjonen. Men det er trangt og utfordrende å bygge nytt på slike steder, noe som krever nøye planlegging.

- Vi har jobbet lenge med prosjektet allerede, sier administrerende direktør Stein Håkon Glosli.

Han kan fortelle at de skal spare eksisterende kjeller vegger, slik at de blir en del av grunnmuren for de nye leilighetene.

- På den måten innvirker vi minst mulig på inntilliggende bebyggelse.

Først i gang

Det blir byggestart i månedsskiftet desember–januar, og byggetiden er beregnet til 22 måneder. Hele prosjektet på 4 200 BRA-S gjennomføres i et byggetrinn. – Det er flere store prosjektet på gang i Ski sentrum, men vi kommer nå først i gang, sier Glosli.

Det blir alt fra toroms leiligheter på 38 kvadratmeter til flotte fireroms toppleiligheter på over 100 kvadratmeter. Giljehagen vil bli opparbeidet med to grønne, aktive tak med felles takterrasser til bruk for beboerne, samt et flott, grønt gårdsrom mellom byggene med åpent vannspeil og trær.

Fornøyde kjøpere

Det er Backe Prosjekt som er byggherre for Giljehagen, og godt er det; ifølge Prognosesenteret har nemlig Backe Prosjekt de mest fornøyde leilighetskjøperne i landet. Det har de hatt i fire av de seks siste undersøkelsene.

- Siden Backe Østfold har hatt entreprisene ved flere anledninger tar vi også til oss denne prisen. Det viser at vi gjør en god jobb i alle ledd.


Backe Østfold AS

Rosenborgveien 3
1632 Gml Fredrikstad

69 35 70 80

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: