Areal Asfalt investerer for fremtiden

MOSS: Areal Asfalt AS i Moss investerer 2,5 millioner kroner for å møte pågangen som er ventet i år.

Øystein Johansen fra Graving & Utemiljø AS og daglig leder i Areal Asfalt AS, Øyvind Fridtjofsen samarbeider jevnlig om grunnarbeider og asfatering.
Areal Asfalt AS i Moss investerer 2,5 millioner kroner for å møte pågangen som er ventet i år. – Vår største satsing siden starten i 2013, sier daglig leder og medeier Øyvind Fridtjofsen.

Selskapet er bare fire år gammelt, men både eiere og ansatte har erfaring som strekker seg mange år tilbake. Øyvind Fridtjofsen har selv vært ansatt hos flere asfalteringsbedrifter, men valgte å starte egen virksomhet, sammen med kollega Svein Skartveit i 2013.

- Ulike omstendigheter gjorde at tiden var moden, og etter det har vi aldri snudd oss tilbake. Nå satser vi for fullt og har mange jobber på gang, sier Fridtjofsen.

Ærlighet og kvalitet

Areal Asfalt startet som en leverandør av håndlagt asfalt, det vil si uten maskinell utlegger. Som følge av tidligere oppdrag og et godt nettverk fikk de snart en rekke kunder på listen. Areal Asfalt har på kort tid opparbeidet seg et positivt renomme i en bransje der useriøse aktører ofte opptrer både uprofesjonelt og aggressivt.

- Vi har fokus på ærlighet, kvalitet og kompetanse. Det er viktig for oss å ha et tillitsfullt forhold til kundene, enten det er engangskunder i privatmarkedet, eller entreprenører som velger å bruke oss med jevne mellomrom. Derfor får vi også stadig henvendelser fra kunder som har blitt anbefalt Areal Asfalt av andre. Det synes vi er hyggelig, sier Fridtjofsen.

Borettslag og småindustri

Mosseselskapet omsatte i 2016 for 17 millioner kroner, men har ambisjoner om betydelig vekst, ikke minst etter at de investerte i ny asfaltlegger, ny lastebil og diverse utstyr for til sammen 2,5 millioner kroner. I dag er det 8 ansatte i selskapet, men eierne ser for seg flere ansettelser i 2017.

- Som følge av de siste investeringene vil vi satse sterkere på oppdrag for borettslag, mindre bedrifter, hyttefelt, fortauer og mindre veier. Vi har nå topp utstyr til dette, samtidig som vi har beholdt vår unike kompetanse innenfor manuell legging. I dag er det populært å kombinere asfalt med stenkanter, eller heller, og vi har utført mange slike jobber på gårdsplasser og parkeringsområder. Det er sterkt konkurranse på pris i bransjen vår, men vi selger gode løsninger og har flinke ansatte. Det er både vår og kundenes garanti, sier Øyvind Fridtjofsen.

Gjerne vanskelig jobber

Asfalt er et både rimelig og slitesterkt alternativ til belegningsstein mange steder. Grunnarbeidene er enklere og resultatet er både estetisk, praktisk og holdbart.

- Har man en grusplass er overgangen til asfalt stor. Det blir mindre støv, lette å lede vekk vannet og det er langt billigere enn sten, helt ned mot 50 prosent. Vi har mange års erfaring med asfaltering på små og vanskelig steder og tar gjerne de minste oppdragene også.