Armatec sverger til Europa

 

Armatec har en unik bredde i utvalget av pumper, ventiler og rørsystemer under samme tak. Samtidig sverger de til produksjon i Europa, noe som gir god kvalitet og lang levetid på produktene.

Prosjektdirektør Ole Jørgen Nerseth i Armatec AS.

Armatec har en unik bredde i utvalget av pumper, ventiler og rørsystemer under samme tak. Samtidig sverger de til produksjon i Europa, noe som gir god kvalitet og lang levetid på produktene.

Prosjektdirektør Ole Jørgen Nerseth liker å snakke om bedriftens kronblader og i Armatecs tilfelle dreier det seg om alt de kan levere rundt selve hovedproduktet, som kan være en pumpe eller en sikkerhetsventil. Bedriften på Trollåsen utenfor Oslo har opparbeidet seg spisskompetanse på leveranser av hele systemer og løsninger, i motsetning til mange konkurrenter som leverer enkeltkomponenter. Armatecs løsning har en rekke fordeler.

Moduler og systemer

– Mange flytende medier som pumpes gjennom rør og ventiler kan enten være etsende eller ha en påvirkning på omgivelsene som gjør at det kreves spesielle løsninger. Det er her Armatec kommer inn med sin kompetanse på akkurat dette området. Vi syr sammen hele løsninger og moduler der de enkelte komponentene er tilpasset kravene kunden har. Der og da kan det virke billigere å kjøpe ulike produkter fra flere leverandører, men på lengre sikt er det mest økonomisk med helhetsløsninger. Ikke minst har man én leverandør å forholde seg til ved spørsmål om vedlikehold og service, sier Nerseth. Han legger til at de ofte leverer hele moduler som er ferdig godkjente og sertifiserte, når det er et krav.

– Vi liker å levere moduler eller strukturer, som er noe mer krevende enn «bare» et produkt. Våre ansatte innen salg har langvarig teknisk erfaringsbakgrunn eller ingeniørutdanning. Derfor kan vi legge listen litt høyere for våre kunder og dekke hele sjekklisten av behov de måtte ha.

Fordeler i Europa

Armatec ser store fordeler ved å produsere i Europa, selv om det ofte betraktes som en fordyrende løsning. I dag legger stadige flere vekt på leveringstid, kortreiste produkter og sporbarhet.

– I en tid der «alle» importerer fra lavkostland, kan dette være en utfordrende hest å ri. Men det gir oss en unik kontroll og en evne til innvirkning vi ikke får ved å importere fra østen. Det er enklere å etablere forståelse for kvalitet og leveringsbetingelser med en produsent i Tyskland, som ofte snakker vårt språk. For oss og våre kunder er det uvurderlig å kunne ha løpende kvalitetskontroll og en mer gjennomsiktig produksjon i alle ledd, sier Ole Jørgen Nerseth. Armatec har dessuten en genuin visjon om nærhet til kundene.

Økonomisk gunstig

– Vi ønsker å komme så nær sluttbruker som mulig, ikke bare de som skal bygge et anlegg. Ved god dialog og tidlig samarbeid i et prosjekt kan vi ofte overbevise sluttkunden om at en noe dyrere løsning kan være økonomisk gunstig. Kunden vet at vi er en nær leverandør som kan svare på support, yte service og levere deler om det skulle være nødvendig. Slike forhold har faktisk en stor verdi.

Armatec har i dag kunder over hele  verden, men ønsker å vinne en større del av det norske markedet innen marin industri, havbruk og produksjon. Det vil de gjøre ved å bli gode på detaljene, eller tilby noen ekstra kronblader, om man vil. 

Strenge krav

Armatec har også fokus på at våre produkter og tjenester bidrar til bærekraftig utvikling, og at vår drift har minst mulig negativ belastning på ytre miljø. Vår eier, Ernströmgruppen AB, har ambisiøse mål om å redusere CO2 utslipp i hele vår verdikjede. Vi stiller høye krav til våre leverandører og deres underleverandører om bærekraft, etiske retningslinjer og likestilling på arbeidsplass. Ikke minst inkluderer dette tema som barnearbeid og bruken av farlige kjemikalier og materialer (HAZMAT).


Armatec AS

  Trollåsveien 6, 1414 Trollåsen

  23 24 55 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.armatec.com

{/show}

{show access="Kontaktinfo"}