Askim & Mysen Rør åpner avdeling på Romerike

Askim & Mysen Rør åpner ny avdeling på Hvam og etablerer 20 nye arbeidsplasser.

Fjellhamar Skole omfatter barneskole med tilhørende svømmehall og idrettshall. Anleggene skal stå ferdig i 2023. (Foto: Lørenskog kommune)

Med over 100 års historie bak seg, og bred kompetanse innen sanitær-, varme-, kjøle-, sprinkler- og ventilasjonsanlegg starter nå Askim & Mysen Rør opp egen avdeling på Hvam. De bidrar med minst 20 nye arbeidsplasser til distriktet.

Askim & Mysen Rør AS (AMR) har historie helt tilbake til 1904. Da produserte Wilhelm Bjørnstad gårdsredskap for blant annet kongefamilien på Skaugum gård og Østfold Landbrukshøgskole. Distriktets kraftutbygging ga raskt fart på bedriften, og penset bedriften inn på rørleggervirksomhet, der bedriften la den første større vannledningen av støpejern til Askim. I dag teller de over 140 ansatte og har en omsetning på 250 millioner årlig.

Bedriften har i tre generasjoner vært en familiebedrift under navnet Wilhelm Bjørnstad AS. Etter mange år som ansatt tok så Tollef Berger over driften i 1993, og dagens navn kom til i 2001.

Ny avdeling på Hvam

AMR står bak mange prosjekter i Østfold, Viken/Akershus og Oslo, med bred kompetanse i VVS-bransjen. De leverer sanitær-, varme-, kjøle-, sprinkler- og ventilasjonsanlegg til boliger, næringsbygg, skoler, sykehus og rehabiliteringsprosjekter. Med stadig større oppdragsmengde starter de nå en egen proff-avdeling på Romerike, med lokaler på Hvam.

– Vi har allerede ansatt vår avdelingsleder der, Anders Sand. Han har over 20 års erfaring som rørlegger, og senere vært både bas og prosjektleder i mange år. Når han tiltrer i august vil han samarbeide tett med driftsleder Ingar Heer og meg for å bygge opp en avdeling å være stolt av, forklarer daglig leder Tollef Berger.

Søker 20 ansatte på Romerike

Romerike har over tid blitt et meget viktig marked for AMR. Avdelingsleder Anders Sand vil bygge opp en lokal avdeling og står foran en spennende utfordring med rekruttering av dyktige lærlinger, rørleggere, prosjektledere og ingeniører. Avdelingen vil samarbeide tett med AMR sitt hovedkontor i Indre Østfold når det gjelder faglige ressurser og støttende stabsfunksjoner.

– Vi skal være en sunn konkurrent i markedet og levere gode produkter til våre kunder. Det er viktigere med et godt samarbeide i håndverksbransjen enn å bruke tid og krefter på å motarbeide hverandre. I Lillestrøm og Romerike er det mange fremtidige og meget interessante prosjekter. Her vil det være muligheter for alle seriøse bedrifter, understreker Sand.

Fjellhamar skole

På Romerike er AMR blant annet i gang med Fjellhamar skole, som skal stå klar i januar 2023, når det gjelder skolebygget. Dette er et samspillsprosjekt med Betonmast Romerike og Lørenskog kommune som omfatter barneskole, svømmehall og idrettshall. Prosjektet har en samlet økonomisk ramme på 1,2 milliarder kroner. Rørleggerarbeidene for AMR utgjør omtrent 90 millioner kroner og består av sanitær, varme, kjøling, sprinkler, brønnpark og vannbehandling for bassengene.

– I dag pendler våre ansatte fra kontoret vårt i Indre Østfold. Ønsket nå er å få de nye ansettelsene på Romerike på plass så raskt som mulig, i løpet av mai og juni. For selv om ikke kontoret er på plass før etter sommeren, er jobbene i området allerede i gang, sier Berger.


Firmanavn

  Moreneveien 1, 1859 Slitu

  69 84 60 10

  www.amror.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: