Backe Romerike bygger på kompetanse

KLØFTA: Backe Romerike leverer positive resultater hvert år og har like offensive planer for de neste fire årene.

- Vi velger å ha en bevisst portefølje på kunder og prosjekter. Det er en del av vår strategi, sier administrerende direktør Øystein Nordal i Backe Romerike.
- Vi velger å ha en bevisst portefølje på kunder og prosjekter. Det er en del av vår strategi, sier administrerende direktør Øystein Nordal i Backe Romerike.

Backe Romerike leverer positive resultater hvert år og har like offensive planer for de neste fire årene. – Vi er opptatt av behersket vekst, men skal likevel øke omsetningen vår med 50 millioner kroner i året frem til 2022, sier administrerende direktør Øystein Nordal.

Det er en utfordring å håndtere vekst i entreprenørbransjen, men Backe Romerike lar heller være å påta seg prosjekter de ser de vil slite på grunn av manglende kapasitet. Dette har vært en suksessoppskrift tidligere, og selv om markedet er noe roligere i dag, ser Øystein Nordal ingen tegn på at dette er en trend, men mer en tilfeldighet. Derfor opprettholder selskapet også sin offensive rekrutteringsplan.

Lokal kompetanse

- Vi skal rekruttere 6 nyutdannede ingeniører i året og satser hardt på å ta inn folk som har tilhørighet til vårt område. Da er det lettere å beholde kompetansen lokalt, noe som vil bidra til at vi kan holde en lav turnover. Det er stor konkurranse og hard kamp om de beste medarbeiderne, men vi har attraktive arbeidsoppgaver og konkurransedyktige vilkår å tilby, sier Nordal.

Vinner to av tre

De neste årene skal næringsbygg stå for minst 75 prosent av omsetningen, som skal lande på 750 millioner kroner i 2022. Backe Romerike har som mål å vinne to av tre kontrakter de velger å prise.
- Det koster mye å kalkulere store byggeprosjekter. Derfor må vi ha såpass strenge krav til de tilbudene vi gir.

Stor befolkningsvekst

Strategiplanen skal føre til at Backe Romerike skal ha lave reklamasjonskostnader og et godt dekningsbidrag på byggeplassene.

- Vi velger å være fremoverlent og har tro på fremgang og vekst også de neste årene, siden aksen langs E6 fra Oslo til Gardermoen er et av de beste områdene i landet. Det er fortsatt stor befolkningsvekst som genererer like stor byggeaktivitet. Men det vil alltid svinge litt i markedet, sier Øystein Nordal.

Fremoverlent suksess

Strategiplanene som legges er en viktig årsak til at Backe Romerike oppnår gode resultater hvert år. Nordal mener at veksten kan tilskrives at de er fremoverlent, søker nye utfordringer og større prosjekter og er gode på pris- og designkonkurranser. Å vinne en slik runde, kan sikre et halvt års omsetning alene.


Backe Romerike AS

Aspertunet 5
2040 Kløfta

63 98 33 20

www.backegruppen.no