Bark og store maskiner

RÅDE: Dekkbark gir ryddige og lettstelte uteområder.

Mellom jobbene er det alltid tid til en hyggelig prat på Ørmen Dekkbark, her med daglig leder Roar Engebretsen og Fredrik Jensen.

Dekkbark er flott og gir et ryddig og lettstelt hage, enten du er privatperson eller en større bedrift. I Råde finner du eksperter på området, kombinert med salg av hengere og annet utstyr til landbruk, anlegg og skogdrift.

Ørmen Dekkbark finner du i Råde, offisielt etablert i 2001. Den lille bedriften har tre ansatte; Daglig leder Roar Engebretsen, Fredrik Jensen og Geir Nilsen.

- Vi begynte med bark og traktortilhengere, så utviklet det seg derfra. Bark og utstyr er fremdeles hovedgeskjeften, forteller Engebretsen mens han flytter på en stor haug bark og fortsetter:

- Vi leverer ubehandlet dekkbark av gran, furu, prydbark og soldet jord (matjord) i større volum til alt fra kommuner, entreprenører, bønder og andre privatpersoner i Østfold, Oslo og Akershus. I tillegg kan man selv komme og hente.

Fordeler med dekkbark

Når vi er og hilser på, venter de utålmodig på at våren skal komme ordentlig i gang, og kan ikke fremheve nok fordelene ved å bruke dekkbark:

- Dekkbark er et uunnværlig produkt i godt hagestell som bevarer fuktigheten i jorda, forbedrer jordkvaliteten og framhever plantene. Prosessen med å legge ut bark krever litt innsats, men når den først er på plass sparer du mye tid på luking. Dette er spesielt gunstig i skråninger og andre steder som ikke er så lett tilgjengelige for hyppig vedlikehold, og bidrar også til å holde på jorda i skråningen.

Importør og transportør

Bedriften har gjennom årene utviklet seg til å bli en solid importør og leverandør av redskapsfester, hengere, containere og annet utstyr som de selger videre til anlegg, landbruk, og skogsdrift, i tillegg til å produsere opplagshengere for båt på bestilling og være transportør for BAS Maskinutleie.

Ørmen Dekkbark har lørdagsåpent og holder til lett tilgjengelig helt inntil E6.