Bedriften som suger alt!

FAGERSTRAND: Trenger du suging av tørt eller vått kan X-Vac  hjelpe deg, med lang erfaring, høy kompetanse og moderne utstyr.

Hans-Johan Halvorsen og Lars Bergum er gründerne og eiere av X-Vac AS, og kan glede seg over rask vekst siden oppstarten. – Men vi har ingen ambisjoner om å vokse oss størst mulig. Vi vil heller være lykkelige som liten, ha det gøy og levere kvalitet på jobbene, sier barndomsvennene og kollegene fra Fagerstrand.
Hans-Johan Halvorsen og Lars Bergum er gründerne og eiere av X-Vac AS.

Har du et behov for suging av tørt eller vått, er det store sjanser for at X-Vac  kan hjelpe deg. Basert på lang erfaring, høy kompetanse og moderne utstyr sørger de for at oppdraget blir utført i tråd med behovene.

– Vi bruker gjerne vår kunnskap til å rådføre kunden, slik at de beste løsningene blir valgt, sier gründerne Hans-Johan Halvorsen og Lars Bergum.

Ungt selskap med lang erfaring

Selskapet ble stiftet i 2015, og er således en ung aktør i markedet. Men både Hans-Johan og Lars har lang fartstid i bransjen fra tidligere, og hadde med seg en erfaring og ikke minst et nettverk som ga dem både en god start og rask vekst.

– Mange kunder ventet på at vi skulle komme i gang, som gjorde at vi allerede fra første dag var ute på oppdrag, forteller Lars.

X-Vac har base i Fagerstrand, har 16 ansatte på lønningslistene og regner Østlandet som sitt primære nedslagsfelt.

– Vi har et tett og godt samarbeid med en rekke aktører i samme og relaterte bransjer. Det gjør at vi kan påta oss også store og komplekse oppdrag ved å hente inn ressurser etter behov.

– Ved å bruke oss, får oppdragsgiveren kun ett kontaktpunkt, en enkel administrasjon og er sikret at oppdraget blir utført i tråd med bestillingen, forteller de.

Stor bredde i tilbudet

Bedriftens store bredde av suge- og spyletjenester, gjør at både næringslivet, offentlige etater og private er naturlige målgrupper – naturlig nok med hovedtyngden på rørlegger- og entreprenørbedrifter.

– Men vi merker en økt pågang fra private i forbindelse med fyringsforbudet av fossilt brennstoff som inntrer i 2020. Vi sørger for å tømme, grave opp og sanere olje- og parafintanker. Eventuelt rense dem om de skal benyttes til biobrensel.

– Det er nå kun et knapt år innen forbudet trer i kraft, så det er ingen grunn til å vente med å ta affære, påminner de om.

Alltid tilgjengelig

En avgjørende årsak til den gode utviklingen, er de begge skjønt enige i: Det  handler om å hoppe når oppdragsgiverne sier "hopp".

– Ja, en stor del av oppdragene er akuttjobber. Det vil si at responstiden må være svært kort, uavhengig av om det er hverdag eller helg, dag eller natt. Våre ansatte er derfor håndplukket ut fra disse forutsetningene, og er alltid klare til å rykke ut!

At oppdragsgiverne er fornøyde, bidrar både til at de kommer tilbake og er gode markedsførere. Selskapet kan vise til mange store og ledende entreprenører innen samferdsel og bolig- og næringsbygg på referanselisten, og har også rammeavtale med AK Granheim AS. Sistnevnte er en entreprenør med spisskompetanse rettet spesielt mot oljeselskapene, både på stasjon og tankanlegg.

Velutstyrt bedrift

X-Vac har gjort store investeringer siden oppstarten, og besitter i dag en unik bil- og utstyrspark. Det bidrar til kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger for oppdragsgiverne.

Verdt å trekke fram, er bedriftens semitrailer og bil med henger som kan frakte henholdsvis 20 og 26 tonn. Det reduserer antall kjøringer av boreslam og annen masse, som er besparende både økonomisk og miljømessig.

– Det er stadig lenger å kjøre til depotene. Derfor er det en stor fordel å kunne ta med mest mulig på samme lass, påpeker Hans-Johan Halvorsen og Lars Bergum.

Skreddersydd for oppdragene

Den moderne supersugeren har ekstrem sugekapasitet og stor løftehøyde. Det gjør den veldig fleksibel for suging og blåsing av alle typer våte og tørre masser – 
eksempelvis tømming av stubbeloft, suging og blåsing av pukk og stein, tømming av sandfang, tanker, siloer fylt med masser etc. Flere skreddersydde kombibiler sørger for at de kommer til også i garasjeanlegg, noe som gjør jobben rask og effektiv.

– Er det snakk om store mengder slam, kan vi ha en stor bil stående utenfor bygget for å tømme "garasjebilene" fortløpende. Spesielt i byene bygges det mye under bakkenivå. I tillegg har vi spesialdesignede biler for suging av slam og ulike væsker, samt rørinspeksjoner.

Miljøfokus

Alle bilene er Euro 6/VI-godkjente, det vil si at de innfrir de strengeste kravene til utslipp. En av varebilene er dessuten
helelektrisk.

– Vi merker at stadig flere oppdragsgivere, ikke minst innen offentlig sektor,  etterspør miljøvennlige løsninger. Vårt miljøfokus er således et konkurransefortrinn for oss, sier de.


X-Vac AS

Fagerstrandbakken 66
1454 Fagerstrand

930 64 000

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.x-vac.as