Kortreist og miljøvennlig betong fra fabrikk i Vestby

VESTBY: For å øke fokuset på miljøvennlig betong og produsere for nærmiljøet, har Unicon etablert en rekke egne fabrikker i blant annet Oslo, Vinterbro, Sarpsborg og Vestby.

Driftsleder på Vestbyfabrikken, Atle Kristoffersen foran fabrikken i Vestby.
Driftsleder på Vestbyfabrikken, Atle Kristoffersen foran fabrikken i Vestby.

For å øke fokuset på miljøvennlig betong og produsere for nærmiljøet, har Unicon etablert en rekke egne fabrikker i blant annet Oslo, Vinterbro, Sarpsborg og Vestby.

På den måten kan de ha fullt fokus på å levere markedets beste betong og møte kundenes økte krav til miljøvennlige leveranser.

Unicon AS er Norges ledende betongleverandør med 150 ansatte og 26 faste fabrikker fra Steinkjer i nord til Mandal i sør, men har også mobile ferdigbetongfabrikker som kan plasseres ut på store anleggs- og infrastrukturprosjekter. 

 – Vi vil være gode på betongkvalitet, miljø og logistikk. Derfor er vi glade for å ha etablert en fabrikk her i vekstområdet rundt Vestby. Samtidig får vi da produsert enda bedre til nærmiljøet i Moss og Follo. I Sarpsborg har vi egen fabrikk som leverer til resten av Østfold, forklarer driftsleder på Vestby-fabrikken, Atle Kristoffersen.

 

Campus Ås og Follobanen

Unicon leverer alt av konstruksjonsrettet støp til private og næringsliv, som fundamenter og garasjegulv.

– Vi hadde konstruksjonen av det nye veterinærbygget på Campus Ås der vi leverte 50.000 kubikkmeter betong. Vi har også levert all betong til OHLs Ski stasjon-prosjekt på Follobanen samt Politiets Beredskapssenter på Sofiemyr, forteller Kristoffersen.

På landsbasis har de bistått på spektakulære bygg som Operaen, Deichmanske, Nasjonalmuseet, The Twist og prestisjeprosjektet Under, undervannsrestauranten på Lindesnes.


Artikkelen fortsetter under bildet


 

Lokal samarbeidspartner

Å levere riktig type betong til akkurat rett tid, er en av de viktigste egenskapene en betongleverandør kan ha. Der leverer Unicon bedre og mer presist enn de fleste. I tillegg har de høyt fokus på service og evne til å sette seg inn i den enkelte kundes behov og ønsker. 

– Unicon vil mer enn å produsere og levere betong. Vi vil være en lokal samarbeidspartner – en som skaper merverdi for små og store kunder, påpeker Kristoffersen.

 

Miljø og teknologi

Unicon er langt framme når det gjelder teknologi og logistikk. Ved hjelp av avanserte programmer styres produksjonen effektivt, slik at kapasiteten utnyttes og riktig kvalitet leveres til rett tid. Sterk lokal forankring og gode samarbeidsrelasjoner, dyktige fagfolk og avansert teknologi sikrer fremdrift og optimal verdi for hver enkelt kunde.

– Vi har sterkt fokus på miljø og er ledende i bransjen når det gjelder reduksjon av CO₂-utslipp. Lavkarbonbetong er et viktig bidrag til å redusere CO₂. Vi har de høyeste ambisjoner for varighet, bærekraft og estetikk. Gjennom å jobbe med premissgivere, designere og ingeniører samt å være den optimale prosjektpartner, vil vi løfte ambisjonene til alle som bygger fremtidens Norge, sier driftsleder Atle Kristoffersen.


Unicon AS avd. Vestby

Torvuttaket 90
1540 Vestby

09880

www.unicon.noKlikk en emneknagg for å lese mer: