Betonmast Østfold slår nye rekorder

I sommer ble Åsgård skole overlevert en fornøyd byggherre i Ås kommune. Nylig startet byggingen av nye Sofiemyr skole i Nordre Follo. De to skoleprosjektene er de største kontraktene Betonmast Østfold noensinne har signert.

Bilde av fire Betonmast-ansatte ved et bord
Betonmast Østfold har hele 25 prosent kvinneandel i avdelingen i Sarpsborg. – Det er vi stolte av, sier daglig leder Lars Prangerød, prosjektleder Lasse Delås, administrasjonsleder Nina Solvoll og prosjektleder Lasse Kristiansen.

Spesialkompetansen gjør utslag i en krevende tid for bransjen.

Som om ikke det var nok, har entreprenøren nylig satt i gang rehabiliteringen av St. Olav videregående skole i Sarpsborg, et omfattende prosjekt som skal være ferdig og teknisk testet før skoleåret starter høsten 2024.

Betonmast Østfold har opparbeidet seg bred erfaring på alle typer bygg, men undervisningsbygg og idrettshaller er en type prosjekter de har levert mange av i kjerneområdet som strekker seg fra Nedre Glomma til Nordre Follo.

- Vi foretrekker dessuten samspillentrepriser, der vi kan komme inn på et tidlig tidspunkt og være med på forslag til utforming og løsninger. På det området er vi spesielt gode, og har bidratt til mange gode løsninger for byggherrene. Vi liker å jobbe frem de totalt beste og mest kostnadseffektive løsningene, sier daglig leder i Betonmast Østfold, Lars Prangerød.

Anstendig målgang

Åsgård skole i Ås var et spesielt utfordrende prosjekt for Betonmast. Kontrakten ble inngått midt i pandemien, og arbeidene hadde ikke mer enn tatt til før Russland invaderte Ukraina. Det ga store følger for både materialtilgang og prisnivå.

- Vi varslet mulige forsinkelser på et tidlig tidspunkt, men det var selvfølgelig kritisk for kommunen å åpne skolen til skolestart i høst. Prosjektet omfattet også en flerbrukshall, og både skole og hall ble overlevert til skolestart Her kom vi i mål på en anstendig måte etter alle utfordringer underveis, sier prosjektleder Lasse Kristiansen.

Gode rutiner

Mens Sofiemyr skole i Nordre Follo er et helt nytt skolebygg, er rehabiliteringen av St. Olav VGS et helt annet prosjekt.

- Det illustrerer litt bredden i vår kompetanse, sier prosjektleder Lasse Delås.

Han leder St. Olav-jobben, som han karakteriserer som et ganske teknisk enkelt prosjekt, selv om det skal inn mye nytt i et snart 50 år gammel bygg.

- Det vil være byggetiden som kanskje er mest utfordrende. Vi liker å bruke hodet og løser det meste.

Travle dager

Betonmast har ikke egne håndverkere, men engasjerer underentreprenører og leverandører etter behov fra prosjekt til prosjekt. Det gjør at de kan sette sammen de beste teamene basert på krav og behov.

- Vi tar oppgaven som byggeledelse, mens alt av håndverkstjenester blir kjøpt inn. Vi foretrekker dessuten å samarbeide med lokale leverandører i alle prosjekter, og Østfold og Follo har veldig mange kompetente bedrifter i bransjen. Vi håper alle overlever den krevende tiden hele samfunnet er inne i. Heldigvis har vi fortsatt ganske travle dager, men er likevel på jakt etter flere prosjekter i regionen, sier Prangerød.


Betonmast Østfold AS

  Kalnesveien 1, 1712 Grålum
  22 17 54 80
  www.betonmast.no

{/show}