Bevisste verdier skaper vekst hos J.I. Bygg

Lagfølelsen betyr alt hos entreprenøren J.I. Bygg, og derfor setter de ofte i gang sosiale aktiviteter. – Hvis ikke vi finner på noe, gjør de ansatte det. Folk ønsker å være sammen også etter arbeidstid, sier daglig leder Lars Edvardsen.

Lasse Syversen er avdelingsleder prosjektutvikling og er faglig ansvarlig, Håkon Jeksrud Ålerud er avdelingsleder entreprise og prosjektleder, mens Lars Edvardsen er daglig leder i J.I.Bygg AS i Vestby.
Lasse Syversen er avdelingsleder prosjektutvikling og er faglig ansvarlig, Håkon Jeksrud Ålerud er avdelingsleder entreprise og prosjektleder, mens Lars Edvardsen er daglig leder i J.I.Bygg AS i Vestby.

Lagfølelsen betyr alt hos entreprenøren J.I. Bygg i Vestby, og derfor setter de ofte i gang sosiale aktiviteter. – Hvis ikke vi finner på noe, gjør de ansatte det. Folk ønsker å være sammen også etter arbeidstid, sier daglig leder Lars Edvardsen.

Han er sikker på at dette har vært viktig for den betydelige veksten i selskapet de siste årene.

J.I.Bygg AS har økt omsetningen med 100 prosent de siste fem årene og det er ikke tilfeldig. For fem år siden besluttet selskapet at tiden var inne til å ta en større del av markedet. Omsetningen økte jevnt de første to årene, og tok skikkelig fart i 2018.

Svinger oss fort

– Vi er et selskap som skal ligge rundt 800 millioner kroner i omsetning, og i dag har vi cirka halvannen milliard i ordrereserve. Oppdragsgiverne er en blanding av offentlige virksomheter og privat næringsliv og er et resultat av en bevisst strategi. Det betyr likevel ikke at våre ordrebøker er helt fulle i 2021. Vi har også merket en viss nedgang i aktiviteten etter at pandemien slo til. Derfor regner vi med at det blir større aktivitet både i nye Viken fylkeskommune og fra statens side utover høsten og vinteren. De er nødt til å bidra med noe, hvis det ikke skal bli en større nedgang i bransjen generelt, sier Edvardsen.

J.I. Bygg har alle ansatte i full jobb og har flere store prosjekter i gang.

– Vi er superpositive til fremtiden selv om vi er midt inne i en litt spesiell tid. Vi kan svinge oss fort rundt og tilpasse oss, enten vi går tyngre inn i det offentlige markedet eller det profesjonelle privatmarkedet. I dag står vi med ett ben i hver leir og kan skifte fokus når det er naturlig.

Flat struktur

Veksten etter 2015 har sin bakgrunn i en bevisst ansettelsespolitikk. Det betyr at selskapet først bemannet opp før de vant nye anbudskonkurranser og tok på seg nye prosjekter. 

– Det er vår fremgangsmåte – først ansetter vi, og så går vi etter prosjektene. Helt fra rekrutteringsfasen legges det vekt på team-egenskapene hos den enkelte kandidat. Derfor har vi også en gjennomsnittlig ansiennitetstid på 11 år. En del av årsaken til vår lagfølelse er nok en flat struktur. Vi har ikke en masse ledd før man når toppen. Riktignok har vi ansatt tre avdelingsledere, men det er ikke noe omfattende hierarki.

Digitaliserte driften

J.I. Bygg flyttet tidligere i år inn i et nytt praktfullt hovedkontor i Vestby. Her er det både lys, luft og plass til å vokse videre på 1 100 kvadratmeter i overskuelig fremtid.

– Vi bygde på egen tomt og er veldig fornøyde med det i dag. Det har gitt alle en helt ny hverdag, sier Edvardsen, og legger til at bedriften har vært gjennom en periode med digitalisering.

– Mange i vår bransje er på vei ut i den digitale hverdagen, og koronasituasjonen bidro til at den siste biten gikk enda litt fortere hos oss. Selv om man tidligere har vært innom digitale møter på Teams, måtte dette struktureres og bli en del av arbeidsdagen når koronaen slo til. Vi har nå lagt alle våre forretningssystemer ut i skyen og anser oss ferdig med digitaliseringen, men vi utvikler oss fortsatt på miljø og kvalitetssikring. 

Positiv til lærlinger

Entreprenørbedriften er en av de som er god på lærlinger. Blant de 84 ansatte i J.I. Bygg er det i dag 37 tømrere pluss lærlinger. Lars Edvardsen synes lærlingordningen er fordelaktig for alle og bidrar til at kompetansen beholdes og videreutvikles i Norge.

– Vi har valgt å ha egne ansatte fagfolk og rekruttere nye gjennom lærlingordningen. For det første er det vår plikt, men det er også en flott måte å forme egne fremtidige medarbeidere på. For oss og for samfunnet er det viktig. Vi har klart å rekruttere gode lagspillere, men trenger nok fem–seks nye medarbeidere innen kort tid. De som søker seg til oss kan være sikre på å finne en arbeidsplass med kort vei til beslutninger, god lagånd, mye erfaring fra blandede prosjekter og en følelse av å bli sett. Her skal ingen gå alene.

Tar gjerne flere

J.I. Bygg har vokst til en betydelig aktør i Norge på bare drøyt 40 år, men det er fortsatt Viken som er det hovedsakelige nedslagsfeltet. Det er tettest mellom prosjektene på strekningen Moss–Oslo, men Edvardsen håper de kan hale i land flere kontrakter i andre deler av fylket også.

– Vi tar gjerne flere prosjekter i både Sarpsborg og Fredrikstad, men foreløpig har det ikke blitt slik. 


J.I. Bygg AS

  Wessel Næringspark, 1542 Vestby

  64 98 33 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.jibygg.no

{/show}