Boligutvikler med særpreg runder 10 år

Boligutvikleren Weenbo AS utvikler smarte boliger med særpreg og feirer 10-årsjubileum i år.

Weenbo er kjent for sitt unike særpreg, og er opptatt av at boligen skal ha funksjonelle løsninger og samtidig være arealeffektiv.

Boligutvikleren Weenbo AS utvikler smarte boliger med særpreg og feirer 10 -årsjubileum i år. - Vi er glade for å se at måten vi utvikler eiendom med fokus på arealeffektivitet, er en suksess, sier Ole-Magnus Kaksrud i Weenbo Gruppen.

- Med fem ansatte på fulltid og Weenbo Prosjektledelse under samme tak er vi klar for å vokse videre. Det forenkler arbeidshverdagen med egen plankonsulent på huset. Sivilingeniør Halvor Tangen bistår Weenbo i plansaker. Weenbo har nylig flyttet inn i nye flotte lokaler på Gardemoen Næringspark, der de tar imot kundene sine.

Fra start til mål

Weenbo er en eiendomsutvikler og byggentreprenør som utfører hele prosessen fra start til slutt.

- Vi kjøper eiendom for deretter å regulere og prosjektere videre til ferdige arealeffektive boliger. Over tid og gjennom rollene som både som byggherre og prosjektleder for ulike boligprosjekter, har våre medarbeidere bygget opp en solid detaljkunnskap innenfor de ulike fagene dette faget krever. Denne kunnskapen tar vi med oss videre når vi fortsetter å utvikle smarte boliger med et arkitektonisk særpreg, hvor bærekraft og det visuelle uttrykket komplementerer hverandre.

Arealeffektiv

- Weenbo er kjent for sitt unike særpreg, og vi er opptatt av at boligen skal ha funksjonelle løsninger og samtidig være arealeffektive. Med Weenbo får du mer ut av hver eneste kvadratmeter. Vi lager enkle gode løsninger som gir best mulig utnyttelse av arealet. Måten vi planlegger og utnytter hver enkelt lille kvadratmeter gjør at vi etter hvert har blitt ekstremt gode på arealeffektivitet.

- Alt dette er vesentlig for å få en optimal bokvalitet. Målsetningen som ligger uttalt fra myndighetens side, er å få flere mennesker inn på færre kvadratmeter, gjerne gjennom bruk av det eksisterende arealet. Vi har fokus på transformasjon og forsøker i så stor grad som mulig å utnytte de aktuelle områdene maksimalt. Dette kan innebære at vi river ned eksisterende bolig(er) som kanskje tilsynelatende kan fremstå som ok hus, men som hvis de rives kan gi plass til flere enheter. Totalt sett gir det en langt mer optimal tomteutnyttelse, sier Ole-Magnus Kaksrud.

Fremtiden

Weenbo opplever seg godt skodd for fremtiden. Vi anser at boligmarkedet vil fortsette å utvikles i mer eller mindre den samme takten som nå, men at det muligens vil komme en del nye løsninger på måten boliger finansieres på. Weenbo sitter på en anselig tomtebank. Det vil si at vi sitter på tomter/ferdigutviklede boliger med en totalt estimert verdi til nærmere 2 milliarder kroner. Disse skal utvikles i løpet av de neste 5-10 årene. Vi ser for oss at områdene mellom Oslo- Gardemoen vil være der trykket er størst.

Fra eplehage til felt

Han legger til at Weenbo tidligere var en såkalt eplehageutbygger, men at de nå har utviklet seg til å bli en feltutbygger. - Vårt marked lå tidligere på Øvre Romerike, men strekker seg nå til Nedre Romerike og Oslo. Vi har faste samarbeidspartnere gjennom Vårdal Arkitekter til skreddersøm og Byggmann-kjeden til prosjektering. Vi tenker fremdeles som en detaljorientert småhusutbygger, men har utviklet oss til å bli en stordriftsaktør som prosjekterer større boligområder i det markedet vi opererer i.

 


Weenbo Gruppen

  Valhallavegen 10, 2060 Gardermoen

  63928787

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.weenbo.no

{/show}