Granås satser sterkere på boligprosjekter

Entreprenørselskapet Johs Granås AS har en bunnsolid posisjon på næringsbygg. Nå satser de sterkere også på boligprosjekter.

Ole Richard Bjerke har gått gradene hos Entreprenørselskapet Johs Granås AS.

Entreprenørselskapet Johs Granås AS har vært i bransjen siden 30-tallet, og er mest kjent for sine næringsbygg. Nå har de også gitt seg i kast med boligprosjekter og har hatt veldig god erfaring med det.

Granås ønsker derfor å gjøre mer på bolig. Ikke som byggherre, men som entreprenør. Og ikke på bekostning av næringsbygg. Nei, den solide posisjonen selskapet har i dette segmentet, tar de sikte på å beholde.
Entreprenørselskapet Johs Granås AS har 65 ansatte i sine rekker og omsetter i år for ikke mindre enn 350 mill. Men vi er rigget for 150 til, smiler daglig leder Jahn Otto Snortheim.

Bunnsolid

Granås har en bunnsolid posisjon på næringsbygg på Romerike. Så kan man jo spørre seg om boligbygg er så forskjellig fra næringsbygg. Og ifølge Ole Richard Bjerke er boligbygg noe ganske annet.

-Det stiller helt andre krav til logistikk og struktur, forklarer Ole Richard og han vet hva han snakker om.
Ole Richard Bjerke har gått gradene hos Entreprenørselskapet Johs Granås AS. Han ble ansatt som lærling i 2003, ble deretter ferdig tømrer, så bas, formann, anleggsleder, prosjektleder og nå har han ansvaret for boligsatsingen til det tradisjonsrike entreprenørselskapet.

Prosjekter

-Vi har allerede gjennomført boligprosjekter som Nygård Park med 21 leiligheter, Stasjonsløkka med sine 70 leiligheter, 49 leiligheter ved Lensmannstunet, 36 på Mork og 87 på Sennerudtoppen, kan Bjerke fortelle.

For tiden har de 45 leiligheter ved Lønnegården Terrasse, 41 ved Perrongen og 24 ved Carsten Ankers Terrasse 24 under oppføring.

Konkurransefortrinn

Næringsbygg har gjerne spesifikke konstruksjoner. Boligbygg med flere leiligheter har ofte gjentagende prosesser. Logistikk, systemer, struktur, her har Granås jobbet spesifikt med for å finne gode løsninger, ifølge den avdelingslederen.

Granås ser dessuten et annet soleklart konkurransefortrinn. Noe som både byggherre og sluttbruker/boligkjøper vet å sette pris på.

I et noe rigid system der byggherre engasjerer entreprenør på den ene siden og vender seg til boligkjøper på motsatt side, så blir fort byggherren flaskehals. Det er intet drømmescenario aller minst for byggherren selv.

Kontakt med boligkjøper

Som entreprenør ønsker Granås å legge mer til rette for direkte kontakt med sluttbruker/boligkjøper. Parallelt med de tradisjonelle kontaktflatene byggherre/boligkjøper og byggherre/entreprenør.
Det sier seg selv at dette er noe byggherre drar stor nytte av. Kommunikasjonen blir mer strømlinjeformet når det er dialog flere veier i forkant, under og etter realisering av prosjektet, mener Ole Richard Bjerke.

Alle fornøyd

Dette i kombinasjon med digitaliserte løsninger som boligkjøper kan ta i bruk. Gå på nett velge finisher, vegg farger

-Måten Granås som boligentreprenør tenker på, fører til at boligkjøper blir fornøyd – og det er dette som avgjørende for om et boligprosjekt er vellykket eller ikke, understreker avdelingsleder Bjerke.

Johs Granås Entreprenør AS bidrar med andre ord i stor grad til at kundens kunde blir fornøyd. Til at byggherrens kunde blir fornøyd, Til at boligkjøperen blir fornøyd.

En drøm for byggherren

Samhandling mellom entreprenør, byggherre og boligkjøper er noe alle parter tjener på. Entreprenøren leverer prosjekter med mindre feil i forhold til boligkjøpers ønsker. Byggherren slipper tunge kommunikasjonsprosesser fram og tilbake mellom boligkjøper og entreprenør.
Prosjektbeskrivelser og kontrakter er fremdeles bærende, men fokus rettes til en viss grad litt vekk fra kravspesifikasjoner alene. Det åpnes for innspill til og fra den som skal bo i leilighetene som bygges. Uten at byggherren tynges av merarbeid.

I stedet slipper byggherren mye frustrasjoner og misforståelser. Det blir mindre feil i alle ledd.

Alle blir sett og hørt

Hele prosessen foregår på en måte som gir alle parter følelsen av å bli sett og hørt. Løsningene blir det boligkjøper ønsker fordi han/ hun har fått anledning til å være med under prosessen.
Granås samtidig er opptatt av logistikk og struktur i utførelsen, en prosess daglig leder Jan Otto Snortheim sammenligner med produksjon av bil. Hver enkelt enhet ferdigstilles ikke separat som i et næringsbygg. Dette er effektivt og holder kostnadene nede, til fordel for både boligkjøper, byggherre og entreprenørselskapet.


Entreprenørselskapet Johs Granås AS

  Teiealleen 7, 2030 Nannestad

  63 99 99 10

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.johsgranas.no

{/show}