Bransjens raskeste ekspandering

MOSS: På et halvår har AS Betongpumping etablert seg som en betydelig aktør i Østfold, Akershus og Oslo.

På et halvår har AS Betongpumping i Moss etablert seg som en betydelig aktør i Østfold, Akershus og Oslo. 10 dyktige ansatte, sterke investorer, 100 års erfaring i bransjen og et stort forbrukernettverk har vært avgjørende for suksessen.

Arne Petter Holmen og Mats Stene startet AS Betongpumping før sommeren i 2018, begge med lang fartstid i bransjen. En tidligere kunde som vurderte å starte opp med egen betongpumpe, sammen med stort påtrykk fra sitt store bransjenettverk, fikk snøballen til å rulle. Raskt.

Ordrereserver for 2019

Holmen har tidligere drevet Holmens betong som ble startet 1996, og mange tidligere kunder hadde et stort ønske om at han skulle starte opp igjen.

– Vi har vært heldige. Mange av bransjens dyktigste sjåfører søkte seg til oss, og flere kommer, så vi sitter med en fin gjeng som er både dyktige og erfarne. Det har gått over all forventning, med gode ordrereserver for hele 2019 allerede, noe som vitner om at kundene er fornøyd med oppstarten av en ny Betongpumpeentreprenør. At den største betongleverandøren i Østfold, Norbetong, har knyttet seg til oss som samarbeidspartner er vi også kjempefornøyd med, forklarer Holmen, stadig avbrutt av telefonen, der nye oppdrag venter.

– For oss er det viktig å være tilgjengelig for kundene våre, at vi stiller punktlig og på kort varsel om vi må. Da hiver en av oss to på kontoret seg i en maskin for å kjøre ut for å hjelpe kunden der og da. Vi vil til enhver tid ha en reservemaskin stående på tomta for å ta slike hasteoppdrag. I tillegg har vi dyktige og løsningsorienterte sjåfører, legger Stene til mens Holmen er i telefonen.

Alle sjåførene er med på praten, og tonen er munter og latteren sitter løst.

Lytte til kundene og fornye seg

Flere titalls millioner har blitt investert, ikke minst takket være store investorer som har gjort dette mulig, slik at kunder får hjelp med nye og moderne maskiner. 11 maskiner har de allerede skaffet seg, alle vil være i full drift i løpet av mars, mange er i bruk allerede.

De har også, så langt det lar seg gjøre, gjort innkjøp fra samme leverandør, for å forenkle service og vedlikehold, samt slitedeler på hylla som blir mye brukt. Dette sparer mye tid om uhellet skulle være ute ved driftsstopp.

– Det er veldig viktig å lytte til kundene og deres behov, det er jo de som er forbrukere av slikt utstyr. Maskinene vi har er bestilt ut fra ønsker og behov både fra sjåfører og kunder. Som våre pumper med zz-bom, ettertraktede maskiner, siden arbeidshøyde under tak ikke krever mer enn 5,25 m på vår 28 m og 6 m på vår 32 m. Samtidig er det viktig for oss med trivsel på jobb, og hver sjåfør har fått være med og bestemme ekstrautstyr på egen bil som gjør deres arbeidsdag enklere. Vi har et godt miljø, noe 4 sykedager totalt hittil vitner om.

Sikkerhet i høysetet

Store maskiner og lange bommer krever spesielle sikkerhetstiltak. Dette tar AS Betongpumping på alvor.

– Vi har det aller siste innen sikkerhetsutstyr i forhold til tårnbegrensning og smaloppstillingsprogram for støtteben for å unngå uheldige hendelser, samt dokumentert opplæring av alle som får nye maskiner fra våre leverandører. Dette er et must for dagens byggeplasser og øker sikkerheten til både sjåfør og kunde. Samtidig har vi fått med oss Bertel O. Steen som leverer 24 timers service på både biler og påbygg, noe som sikrer at vi alltid har utstyr i tipp topp stand. Vi sørger selv for å opplæring mekanikerne hos Bertel O. Steen på vår maskinpark med god hjelp av leverandør av påbyggene.

Trenger tomt og flere ansatte

Investeringer er allerede på bordet i forhold til nye maskiner for et stadig større og voksende marked i årene som kommer. Bestillinger og kontakter lover allerede godt for både 2019 og flere år frem. Det har gjort at allerede etter et drøyt halvårs drift må de se seg om etter et nytt sted å være for å få plass til hele maskinparken.

– Ja, vi trenger mer plass og har begynt å se oss om. Samtidig er vi også på utkikk etter sjåfører på grunn av den økende arbeidsmengden i året som kommer. Vi kan tilby et hyggelig arbeidsmiljø, mange års erfaring i forhold til opplæring, nye maskiner og nok å gjøre. Bare å ta kontakt med oss om både dette og om du skulle ha en fin og stor tomt i Moss/Follo området med masse plass til maskinparken vår. Enten det er langtidsleie eller salg.

Maskinpark

  • 3 miksere
  • 1 slangepumpe med kran (140 kubikk)
  • 1 tårnpumpe 28 m med zz bompakke
  • 1 tårnpumpe 32 m med zz bompakke
  • 2 tårnpumper 37 m med fem-delt bom
  • 3 tårnpumper 46 m med fem-delt bom

Dette er maskiner som er bestilt i 2018 og er på plass i løpet av første kvartal 2019.


AS Betongpumping

Solgaard skog 128
1599 Moss

69 10 33 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.