Bravida Fredrikstad trenger mer enn 30 nye medarbeidere

Bravida Norge feirer 100 år i år, og er i sterkere vekst enn noen gang. Bare i Fredrikstad trenger de 30 nye fagmedarbeidere og 10 lærlinger.

Adrian Østling, Bent Lislerud, Jørn Larsen, Bjørn Karl Ovesen og Morten Myhre foran Bravidas lokaler på Øra.

Bravida Norge feirer 100 år i år, og er i sterkere vekst enn noen gang. På landsbasis trenger de flere hundre nye ansatte. Også i Fredrikstad er det stort behov for ansatte innen alle fagfelt, samtidig som de satser stort på å øke antall lærlinger.

- Vi er i sterk vekst etter å ha signert flere store kontrakter for kommende år. Det gjelder også Bravida nasjonalt. Bare i divisjon Østlandet er det behov for 450 nye det nærmeste året. Vi ønsker også å styrke oss på service, og da må vi lokalt ha mellom 20-30 nye ansatte, inkludert lærlinger, for å sikre at også våre mindre kunder får den hjelpen de trenger, forklarer Bent Lislerud, avdelingssjef i Bravida Fredrikstad.

Store karrieremuligheter

Bravida Fredrikstad leverer komplette løsninger for lys, kraft, varme og intelligente bygningsinstallasjoner, ofte i kombinasjon. Samtidig er de en ledende leverandør av installasjons- og servicetjenester innen alt av elektro, rør, klima, sikkerhet, lås og beslag. I dag teller de 150 ansatte, og er en spennende tverrfaglig bedrift med gode karrieremuligheter for så vel ansatte som lærlinger.

- Vi har flere eksempler i Bravida på at mulighetene er mange. Vår administrerende direktør i Norge startet som lærling, og se hvor han er i dag. Her i vår avdeling har vi Jørn Larsen, som begynte som hjelpearbeider her for 26 år siden. Siden har han vært montør, tekniker, bas, serviceleder, prosjektleder og kostleder. Nå trer han inn i stillingen som avdelingsleder for “Fire and Security” i april, i forbindelse med en større omorganisering på huset, fortsetter Bjørn Karl Ovesen, avdelingssjef på VVS.

- Hos oss løfter vi ofte opp fagarbeidere til å bli servicemedarbeidere og ledere. Det skjer faktisk oftere enn vi henter ledere utenfra. Her er det mange som har steget raskt i gradene, legger Lislerud til.

I disse dager leter de også etter en avdelingsleder for elektro. Samtidig som de ønsker flere ansatte innen alle fagfelt.

Fokus på lærlinger

Bravida Fredrikstad har allerede 10 lærlinger i gang i forskjellige faggrupper, men planlegger å ta inn minst 10 til i løpet av året. Vi snakket med to av dem:

Adrian Østling begynte som lærling innen “Fire and Security” hos Bravida i august 2020.

- Det er veldig bra å være lærling hos Bravida, alle har vært veldig imøtekommende. Jeg jobber med alt innen sikkerhet og alarm, og blant annet lagt opp systemer for dette på Borregaard. Her har jeg lært mye om alle felt Bravida jobber innenfor. Det at vi har alle faggrupper og samarbeider tett gjør det enklere for oss når vi skal montere. Planen fremover er å videreutdanne meg, men ser absolutt for meg jobb i Bravida etter utdannelsen.

Morten Myhre er rørleggerlærling i Bravida, og har vært det siden juni 2021.

- Jeg jobber med alt innen rør. Det er veldig lærerikt. Jeg var også utplassert her mens jeg gikk på skolen, så jeg kjente bedriften før jeg ble lærling her. Det er stor forskjell på hva man lærer på skolebenken og når man faktisk er ute og jobber med det. Det er blant annet enklere å finne bedre løsninger. Nå jobber jeg på COWI-bygget, der det er oppgaver innen hele fagfeltet. Sånn har det egentlig vært hele tiden, med mange muligheter og stor variasjon i arbeidsoppgaver - en uke nybygg, en annen rehabilitering, en tredje bistår jeg elektro og lærer samtidig mer av hva de gjør. Det gjør jobben interessant og lærerik.

En lærling går to år på skolen, og jobber så 2,5 år som lærling.

- Jeg vil oppfordre ungdom til å ta fagutdanning og få fagbrev innen tekniske fag. Det er yrker med god lønn, varierte arbeidsdager og gode muligheter til å bli nesten hva du vil. Som lærling får du også betalt mens du utdanner deg, avslutter Lislerud.

 


Bravida Fredrikstad

  Øraveien 2, 1632 Gamle Fredrikstad

  69 35 94 00

  www.bravida.no

{/show}