Byemark Stål i Rakkestad vokser raskt

Selskapet har bare to år på baken, men utviklingen for Byemark Stål i Rakkestad går i stor fart. I 2017 omsatte de for 60 millioner.

Daglig leder Anders Østmark er en av fem eiere i selskapet Byemark Stål AS, sammen med blant andre Sigmund Bye (til h). Øvrige eiere er Thor Veiby, Jørn Østenby og Kenneth André Veiby.

Selskapet har bare to år på baken, men utviklingen for Byemark Stål i Rakkestad går i stor fart. I 2017 omsatte virksomheten for 60 millioner kroner og har store entreprenører på kundelisten.

- Vi planla med vekst da vi startet bedriften i 2016, men det har gått litt fortere. Tanken var å stabilisere oss på 50 millioner kroner, noe vi passerte i fjor, men det er fortsatt planen vår. Vi har likevel kapasitet til å enkeltprosjekter i tillegg, sier daglig leder Anders Østmark.

Han er en av fem eiere som valgte å starte Byemark Stål i 2016. Alle har lang bakgrunn fra stålproduksjon og byggebransjen.

Daglige forespørsler

Byemark Stål valgte å leie de tidligere lokalene til Mjørud i Rakkestad da de startet opp. Fordelen var at de flyttet inn i et fullt ferdig verksted, men alle maskiner og øvrig utstyr har bedriften selv investert i.

- Ved oppstart var vi bare 4 ansatte, og driften startet relativt rolig. Men etter første halvår fikk vi innpass og inngikk noen viktige avtaler. Ikke minst har vi levert mye til Veidekke Entreprenør AS i Oslo, noe vi fortsatt gjør. De er en viktig kunde for oss, sier Østmark. Han legger til at omsetningen første driftsår ble 23 millioner kroner. Men det var bare begynnelsen.

- Vi brukte tid på å reise rundt til aktuelle kunder for å presentere oss. Det betyr at vi nå står på blokka til de fleste når de skal ut med anbud på stålkonstruksjoner. I dag får vi hele tiden forespørsler fra entreprenører.

Godt rigget

Stålbedriften har vokst fra 4 til 22 ansatte på bare to år, men har hatt kontroll på utviklingen hele veien, og driften har allerede gitt positive resultater.

- Vi er nye i markedet, og har kalkulert med at det tar tid å tjene penger også i vår bransje. Men nå er vi godt rigget for det nivået vi ønsker å ligge på, vi har hensiktsmessige lokaler og erfarne ansatte i alle ledd, sier Anders Østmark.

Spesialløsninger

Hele Østlandet er hjemmemarkedet for Byemark Stål AS, som har en rekke store konkurrenter i Østfold. Det skremmer imidlertid ikke bedriften som har spesialisert seg på oppdrag som krever litt ekstra.

- Vi priser aldri de største oppdragene, men tar heller en jobb som krever litt ekstra. Vi har flere eksempler på det, både på Campus Ås, der vi produserte flere spesialløsninger. Vi er også engasjert i utbyggingen av det såkalte non-Schengen området ved den gamle piren på Gardermoen, som også krever noe ekstra, både av løsninger og arbeidsinnsats.

Byemark Stål AS produserer det meste i egne lokaler i Rakkestad. Årlig leverer de mellom 1 500 og 2 000 tonn stål fra det tradisjonsrike industribygget.

Mange prosjekter i gang

Byemark Stål AS har kunder som Veidekke Entreprenør, Consto, AF-Gruppen, Betongbygg, Backe og PEAB. I dag er en rekke prosjekter i gang.

  • Campus Ås En større jobb for AF Gruppen med flere spesielle løsninger. Levert cirka 400 tonn stål
  • Drøbakbadet Ca. 170 tonn stål, blant annet fagverk med 30 meter spenn over svømmebassenget
  • Karl Johan Større rehab-prosjekt på Karl Johans gate i Oslo på oppdrag fra Veidekke. Dette er TV2s tidligere lokaler, som nå skal bli en gigantisk Hennes & Mauritz-butikk
  • Tindlund Park Et av distriktets største boligprosjekter for Ove Skår AS. Cirka halve prosjektet ferdig
  • Bellevue Fr.stad Stort boligprosjekt i byen ved utløpet
  • Gamle Arcus i Oslo Levert på oppdrag fra Solid Entreprenør AS
  • Non-Schengen-området på Gardermoen En stor kontrakt, der det meste gjenstår å levere
  • Slemmestad Handelspark på oppdrag fra Consto. Et stort kjøpesenter, der Byemark har levert stål, hulldekker og fasader

I tillegg har de mange oppdrag for Veidekke Oslo, som Gartnerkvartalet og boligprosjekter på Vollebekk, Frysjaparken og Tiedemannsbyen.