Byggeledelse, verdianalyse og mye mer

SARPSBORG: Multiconsult har bygget opp et stort fagmiljø med høy kompetanse og verdifulle rådgivere. Sarpsborg-kontoret leverer blant annet prosjektledelse og byggeledelse, og verdianalyser er en spesialitet.

Multiconsult Østfold har bygget opp et stort fagmiljø med høy kompetanse og verdifulle rådgivere. Fra Sarpsborg-kontoret leveres blant annet prosjektledelse og byggeledelse til det lokale markedet, og verdianalyser er en spesialitet.

I 2017 solgte gründerne av ProsjektForum bedriften sin til Multiconsult. Da hadde selskapene samarbeidet gjennom flere år, med analyser av næringsbygg, spesialtjenester innen geoteknikk, el- og VVS-fag. Kompetanse om eiendomsverdier, naturskader og reklamasjoner ved salg av eiendommer sto sterkt. Nå er de 12 ansatte godt integrert i Multiconsult-organisasjonen og har tilgang på et enda større fagmiljø. Innen 2021 regner de med at Sarpsborg-kontoret har 20 ansatte og økt oppdragsmengde.

150 ansatte i Østfold

Som drevne takstmenn og spesialister har østfoldingene også jobbet med beredskap rundt store naturskadehendelser. Det tekniske miljøet i Sarpsborg legger nå en ny plan for vekst i Multiconsult-konsernet, og skal ansette et par nye hoder før årsskiftet, og enda flere neste år. Dette for å styrke markedsposisjonen og bygge et enda sterkere fagmiljø. Multiconsult ASA har nå ca. 150 ansatte i Østfold, men nærmer seg 3.000 medarbeidere totalt. Bedriften har flere lokasjoner i Østfold.

– Vi tror mange kunder har mye å hente på litt bistand innen prosjektledelse og byggeledelse. Vi kan være byggherrens representant og hjelpe til med byggeledelse fra A til Å. Både tidlig analyse og overtakelsesbefaring er viktig, og det kan bli dyrt å la være å benytte fagekspertise, sier Sarpsborg-kontorets leder, Elin Kolstad, samstemt med Erik Axelsson, som jobber innen fagfeltet.

Bygger videre

Ole Øyvind Moen startet opp ProsjektForum i 1986, med profesjonell taksering og analyse. Han har også fortid som president i Norges Takseringsforbund, og har prediket og kjempet for faglige prinsipper som sikrer eiendomseiere gjennom mange år. Moen var i tillegg med på å stifte Norges Eiendomsakademi, og har en årrekke vært Huseiernes Landsforbunds ansikt utad i Østfold gjennom rollen som distriktsleder.

Han er sivilingeniør og takstmann med sterkt engasjement for at en takst skal vise et riktig og sannferdig bilde av boligen eller næringseiendommen. Nå har han gitt lederansvaret til Elin Kolstad.

Nye friske tanker kommer til det eksisterende gode fagmiljøet, og utviklingen drives videre. Det handler i det hele om å yte teknisk kompetanse gjennom jobb i ulike prosjekter. Konsernets filosofi er å bygge bro mellom fortid og fremtid. Multiconsult skal være broen mellom det som en gang var og det som senere skal bli der mennesker ferdes, virker og fungerer.

– Vi skal redusere risiko og i prosjektene til våre kunder, på flere fagfelt. Vi har mange store oppdrag for kommuner i Østfold og Follo, men ønsker enda flere, smiler Elin Kolstad.

Spennende fremtid

I fremtiden skal Multiconsult bli et enda tyngre fagmiljø i Østfold, og utvide nettverket. Bedriften har oppdrag for både det offentlige og bedrifter, og deltar i planlegging og utvikling i flere virkelig store samfunnsmessige infrastrukturprosjekter, blant annet for 109-veien.

I den reviderte strategien for konsernet er det noen utvalgte områder som får ekstra søkelys for å lykkes. Samarbeid med entreprenører og byggherrer er viktig for å ta lederposisjon i store og lønnsomme totalprosjekter i Norge. Samferdsel og energi er også viktige satsingsområder, både i Norge og internasjonalt. Satsing på helsebygg i Skandinavia er et nøkkelområde. Det samme er digital innovasjon og nye forretningsmodeller.


Multiconsult

Hundskinnveien 94
1711 Sarpsborg

69 12 88 88

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.multiconsult.noKlikk en emneknagg for å lese mer: