Bygger boliger som alle har råd til

MAURA: Entreprenøren Aas & Nordal setter opp og selger nye leiligheter til under to millioner kroner.

Ny leilighet kan være vanskelig å finansiere, enten man er førstegangskjøper, småbarnsfamilie eller pensjonist. Det har entreprenøren Aas & Nordal på Maura tatt konsekvensen av. De setter opp og selger nye leiligheter til under to millioner kroner.

– Folk flest er mer opptatt av pris enn tekniske løsninger. Derfor kan vi selge splitter nye leiligheter på 64 kvm til under to millioner. Leilighetene på Maura har blitt så populære at folk ringer oss om dette nærmest daglig, forteller daglig leder i Aas & Nordal Entreprenørforretning, Ole-Martin Haug.

Han leder en entreprenørbedrift som vokser litt ufrivillig.

– Vi har ikke noe budsjett som tilsier vekst, men ønsker å ligge stabilt på dagens nivå. Det har imidlertid vist seg litt vanskelig og vi øker ganske kraftig, sier Haug.

Han legger til at selskapet allerede tidlig i september passerte fjorårets omsetning og vil sette ny rekord i 2018.

Luker ut tidstyver

Selv om kostnader rundt arbeidskraft og materialer er stort sett like for alle entreprenører, klarer Aas & Nordal å bygge rimelige boliger i egenregi. Årsaken er et bevisst forhold til hvordan man bygger.

– Vi har alltid fokus på smarte planløsninger, tenker på alle tekniske føringer og produserer på en måte som gjør det mer effektivt og dermed billigere. Vi har ikke noen fasit på dette, men vi luker ut alle tidstyver og smålekkasjer av utgifter og registrerer at det er stor prisforskjell på å være sløv eller bevisst på dette området. Med lavere byggekostnader kan man dessuten bygge på steder med mer marginale priser. Når vi utvikler et område, ligge vi unna pressområdene i og rundt byene, forteller Ole Martin Haug.

Samarbeider lokalt

Aas & Nordal er store på bolig og har akkurat nå 108 leiligheter under arbeid i nærområdet, blant annet 34 nye, rimelige boliger på Maura i tillegg til 49 i Nannestad og 24 på Lørenfallet.

Firmaet, som fylte 60 år i fjor, har fire eiere som alle er involvert i driften. De er bevisst på å kjøpe tjenester ute, framfor å ansette flere i administrasjonen.

– Vi er bevisst på å handle lokalt og kjøper tjenester fra bedrifter rundt oss. På samme måte støtter vi gjerne opp om organisasjoner og foreninger som trenger det. Vi er blant annet med i Bjerke IL, Hurdal IL og Ullensaker/Kisa, først og fremst på ungdomssiden. Vi mener det er viktig for et lokalmiljø å ha en aktiv forening og derfor bruker vi penger der framfor på markedsføring og all verdens bedriftsoversikter på nettet. Det trenger ikke nødvendigvis være idrett, men like gjerne kultur.

Viktig rammeavtale

Aas & Nordal Entreprenørforretning har i mange år hatt en rammeavtale med Akershus fylkeskommune, og den er fortsatt viktig. De satser stort på bolig og bygger også en del for næringslivet. Nylig leverte de et bilverksted på Dal og har i tillegg en god del for landbruket i regionen.