Bygger Drammens mest moderne næringsbygg

Oxer Eiendom i Drammen står bak det som skal bli byens mest moderne næringsbygg.

Oxer Eiendom starter bygging av det første næringsbygget i Drammen sentrum på flere år like over nyåret. Nå ønsker de en lunsj- og middagsrestaurant i første etasje.
I mai 2018 åpnes dørene i det som blir Drammens mest moderne næringsbygg, et steinkast fra Grev Wedels Plass. Eiendomsutvikler Oxer Eiendom AS har leid ut store deler av bygget til Svensson Nøkleby advokatfirma ANS.

- Bygget, som er tegnet av arkitekt Nils Tveit, blir på fem etasjer og de fire øverste er allerede utleid til advokatfirmaets virksomheter. Nå ønsker vi at en restaurant og en butikk etablerer seg på gateplan, der det vil bli et av de flotteste restaurant- og butikklokalene i Drammen, sier markedssjef Anniken Haug i Oxer Eiendom.

Praktfulle restaurantlokaler

Det er en rekke advokat-, økonomi- og rådgivningsvirksomheter i umiddelbar nærhet til det nye næringsbygget, som grenser til gågaten på den ene siden og Nedre Torggate på den andre. Flere av disse har ytret ønske om en lunsj- og middagsrestaurant der de både kan spise selv, men også ta med sine kunder og forbindelser. Kundegrunnlaget vil øke ytterligere som følge av det nye leilighetskomplekset Oxer Eiendom skal bygge ved Grev Wedels Plass, bare et par kvartaler unna. Restaurantlokalet på gateplan er på 390 kvadratmeter, mens de planlagte butikkarealene er på cirka 100 kvadratmeter.

- Vi er åpne for en rekke kombinasjonsløsninger og håper flere aktører finner dette så spennende at de tar kontakt med oss, sier Haug.

Lange tradisjoner

Leietakeren Svensson og Nøkleby har i dag kontorer i naboeiendommen i Nedre Storgate. Når de flytter inn i sine nye kontorer blir det ledig cirka 2 000 kvadratmeter lokaler i Nedre Storgate 15-17. Disse ønsker Oxer Eiendom å tilpasse nye leietakeres behov.

Gårdeier Oxer Eiendom har fokus på langsiktighet, kvalitet samt nyskapende og bærekraftige løsninger. Det er et familieeid selskap med lange, stolte tradisjoner, og historien startet allerede i 1945 med grunnleggeren Ole K. Karlsen. I dag er de en av landets større aktører innen utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom.

Solid kunnskap og bred erfaring gjør Oxer Eiendom godt rustet til å bidra i utviklingen av fremtidsrettede, komplekse prosjekter. De eier, drifter og forvalter cirka 220 000 kvadratmeter eiendom i området fra Oslo Nord via Asker til Drammen. I tillegg er cirka 260 000 kvadratmeter bolig og næring under utvikling.